ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ “ΠΛΑΤΕΙΑ” ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 27ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχοντας ως αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, με καλή διάθεση και με πρώτη σκέψη να γίνει μια ευχάριστη δράση με αγάπη  για τα παιδιά, μοιράστηκαν με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων φρεσκοψημένα σουβλάκια σε όλους του μαθητές  του σχολείου μας.

Έτσι, πήραμε μια μικρή γεύση από εκδηλώσεις προηγούμενων ετών που έχουν λείψει σε όλους μας – με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας  – με τα παιδιά να χαίρονται και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή μιας και για τα ίδια, τα δυο αυτά χρόνια της πανδημίας ήταν και συνεχίζουν να είναι ιδιαιτέρως δύσκολα  ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Το στήσιμο της ψησταριάς  έγινε απέναντι από το την σχολική μονάδα επί της οδού Ηρακλειανού, μπροστά στο οικόπεδο το οποίο εδώ και χρόνια προορίζεται για την πλατεία της συνοικίας του Ιπποκράτη.

Επιθυμία μας ήταν, ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής μας –  συγκεκριμένα 27ο Δημοτικό, 25ο Νηπιαγωγείο,  10ο Γυμνάσιο, 10ο Λύκειο και 31ο Δημοτικό – να ξανά θυμίσουμε τις υποσχέσεις του Δήμου για την πλατεία, εφόσον ούτε στον πρόσφατο προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022 δεν έχει ενταχτεί η κατασκευή πλατείας στην συνοικία του Ιπποκράτη, πάρα τις υποσχέσεις των διοικούντων.

Συγκεκριμένα έχουν γίνει και στο παρελθόν κινητοποιήσεις και από προηγούμενα ΔΣ Συλλόγων Γονέων της περιοχής μας, όταν τον Μάρτιο του 2019 εκφράστηκε η αντίθεσή μας στον αποχαρακτηρισμό μεγάλου μέρους του εν λόγω οικοπέδου με συγκέντρωση 2000 υπογραφών από κατοίκους της συνοικίας μας. Δυστυχώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Σεπτέμβριο του 2020 εισηγήθηκε και πέρασε την αποδέσμευση του χώρου, αφήνοντας εμβαδόν μικρότερο από 5 στρέμματα μόνο για την κατασκευή της πλατείας και όχι για παιδική χαρά, πολιτιστικό κέντρο και νηπιαγωγείο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ