ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ…

Ανακοίνωση του Π.Μ.Σ. που καταγγέλλει την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να ακυρώσει εκδηλώσεις με μπαλέτα από τη Ρωσία

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της Υπουργού Πολιτισμού για την ακύρωση προγραμματισμένης διαδικτυακής μετάδοσης της παράστασης του μπαλέτου «Η λίμνη των κύκνων» εντάσσοντας το στα μέτρα εναντίον της κυβέρνησης της Ρωσίας.

Η συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση θυμίζει τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας. Τροφοδοτείται και τροφοδοτεί τον εθνικισμό ο οποίος είναι απαραίτητο συστατικό του πολέμου, στην λογική πως εχθρός μας είναι οι άλλοι λαοί, η κουλτούρα τους, το διαφορετικό τους DNA κλπ.

Ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς εχθρός δεν είναι ο λαός της Ρωσίας ούτε η κουλτούρα του. Είναι απαράδεκτο να δημιουργείται οποιοσδήποτε συσχετισμός ανάμεσα στον Τσαϊκόφσκι και το έργο του με την καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για την παράσταση «Η λίμνη των κύκνων» αλλά και κάθε μέτρο που στρέφεται ενάντια στους καλλιτέχνες και τον λαό της Ρωσίας.

Να σταματήσει αμέσως η εμπλοκή της Ελλάδας το στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ