ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα Λάρισας

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Νομού Λάρισας καταδικάζει απερίφραστα τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Αποδοκιμάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας και τους ομογενείς μας, στις πόλεις και στα χωριά που βομβαρδίζονται κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Νομιμότητας και Δικαίου.

Συμπάσχουμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσσεται με απώλειες αμάχων.

Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε οποιαδήποτε δράση βοήθειας στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και στους πρόσφυγες.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ των ΛΑΩΝ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Η Παγκόσμια Κοινότητα οφείλει να εφαρμόσει άμεσα το Διεθνές Δίκαιο σε κάθε περίπτωση που καταπατείται η εδαφική ακεραιότητα ανεξάρτητων κρατών και ιδιαίτερα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Εκείνο που προέχει άμεσα είναι να σιγήσουν τα όπλα και να ανοίξουν οι δρόμοι του Διαλόγου, της Συνεννόησης, της Συνεργασίας και της Ειρήνης.

Η Συλλογική Ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να είναι η εμβάθυνση και η ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ταυτόχρονη προσπάθεια αποφυγής ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.
Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό!