ΚΑΛΠΙΚΗ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Π.Σ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανακοίνωση με ευθείες βολές της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από κοινού οι παρατάξεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Κουρέτα, του κ. Ακρίβου και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, καταψήφισαν την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας (28.2.22) για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενώ κατήγγειλαν την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αρνήθηκαν να καταγγείλουν συνολικά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και όλων των άλλων λαών, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Αρνήθηκαν να εκφράσουν την απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές συγκρούσεις και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στο στρατό των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί τις βάσεις του στη Θεσσαλία απέναντι στη Ρωσία, καθιστώντας την περιοχή μας στόχο της επικίνδυνης κλιμάκωσης.

Το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Αγοραστός και ενέκριναν οι άλλες παρατάξεις, πλην Λαικής Συσπείρωσης, αποτελεί μια υποκριτική αντίθεση στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την κοινή πολιτική όλων των κυβερνήσεων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την περικύκλωση της Ρωσίας.

Στήριξαν και στηρίζουν τα σχέδιά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε βάρος των λαών, που εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τώρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Στηρίζουν την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού, την χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων, την απογείωση από το Στεφανοβίκειο των πολεμικών ελικοπτέρων Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, βάζοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του, τη νέα έκρηξη της ακρίβειας, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς. Εξάλλου και για το ζήτημα των βάσεων στη Θεσσαλία στα πλαίσια της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέκτεινε η ΝΔ, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους.

Υποκριτικά δηλώνουν υποστηρικτές της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων όταν ευθυγραμμίζονται με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, που με τις πολυάριθμες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους τους, έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς, έχουν καταστρέψει ολόκληρες χώρες, άλλαξαν επανειλημμένα στα σύνορα, γκρέμισαν κυβερνήσεις και επέβαλαν τους εγκάθετους τους (Γιουγκοσλαβία, Κύπρος, Συρία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Σουδάν, Μάλι, Ουκρανία και τόσες άλλες).

Πραγματική αντίθεση στο πόλεμο και αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, στον Ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής, δεν λογίζεται από την στιγμή που αυτές οι παρατάξεις διαλέγουν τον ένα από τους δυο ιμπεριαλιστές που συγκρούονται για ξένα προς τους λαούς συμφέροντα.

Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στην δήθεν αντιπολεμική στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, των στελεχών τους στην περιφέρεια. Μονόδρομος η μαζική συμμετοχή του λαού στον αγώνα για την απεμπλοκής της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας. Για να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές βάσεις από ελληνικό έδαφος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις. Για να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές, ούτε ένας έλληνας στρατιώτης και αξιωματικός. Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ