ΠΡΟΤΥΠΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ  ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σεμινάριο παρακολούθησαν οι καθηγητές του Γυμνασίου Φαλάνης

Οι ενδοσχολικές επιμορφώσεις συνεχίζονται στο Γυμνάσιο Φαλάνης. Το δεύτερο σεμινάριο που οργανώθηκε στο σχολείο την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και αφορούσε την διατροφή των εφήβων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν τρόποι δημιουργίας προτύπων διατροφής από το σχολείο προς τους μαθητές.

Εισηγήτρια στο Σεμινάριο ήταν η Δρ Διατροφολογίας κα Αλεξία Κατσαρού η οποία κατέγραψε τις εμπειρίες των καθηγητών και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις συνήθειες των εφήβων και εν συνεχεία έδειξε τρόπους επιρροής των μαθητών για μια διατροφή προς την σωστή κατεύθυνση.

Το κυριότερο συμπέρασμα ήταν πως το σχολείο και μπορεί και οφείλει να δημιουργεί πρότυπα σωστής διατροφής στους μαθητές. Ακόμη και αν οι νέοι, στην φάση της εφηβικής τους ηλικίας, παρασύρονται και δεν τα ακολουθούν υποκύπτοντας στους … ανθυγιεινούς πειρασμούς, είναι βέβαιο ότι τα καλλιεργούμενα πρότυπα θα αφήσουν το αποτύπωμα τους, θα μεταφερθούν στη μεταγενέστερη ηλικία και θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση ορθολογικών και ισορροπημένων διατροφών συνηθειών που είναι και το ζητούμενο για την προσωπική και οικογενειακή τους υγεία.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων της Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που έχει αποφασίσει το σχολείο και αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο για την ενημέρωση μαθητών και γονέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ