ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ

Συνάντηση με θέμα την καθημερινότητα και την τοπική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στην Τσαριτσάνη με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Κατσιούρα, αρμόδιου σε θέματα καθημερινότητας των δημοτικών ενοτήτων Ελασσόνας και Τσαριτσάνης, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και να μεταφέρει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ιστορική κοινότητα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας, ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λουτριώτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Καριπίδης και κ. Κ. Πασχόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μίλτος Βαρσάμης και ο συντονιστής του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης κ. Θ. Βαθράκης.

Ο κ. Κατσιούρας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην κοινότητα Τσαριτσάνης, όπως την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και πρασίνου, την αναβάθμιση του εξοπλισμού καθαριότητας, τη βελτίωση του οδοφωτισμού στην είσοδο της κωμόπολης και τις τακτικές συντηρήσεις των υποδομών, όπως του κοινοτικού καταστήματος και των κοινόχρηστων χώρων. Στο πεδίο της τοπικής ανάπτυξης τόνισε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την πλήρη αξιοποίηση του νέου Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης για την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της κοινότητας και σημείωσε ότι η συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και τους τοπικούς συλλόγους είναι σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής.

Αναφορά έγινε επίσης στην καθημερινότητα των κτηνοτρόφων και των γεωργών με τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, των προσβάσεων και την αξιοποίηση των πηγών άρδευσης για τα ποιμνιοστάσια.

Ο κ. Κατσιούρας δήλωσε μετά την επίσκεψη: «Έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την καθημερινότητα στην Τσαριτσάνη, για τις υποδομές που βελτιώνονται και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Η δημοτική αρχή είχε θέσει εξαρχής ως προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επαγγελματιών της κοινότητας.

Τα έργα που υλοποιούμε στη Τσαριτσάνη και αυτά που θα υλοποιήσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς, με έμφαση στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης, η μελέτη της αγροτικής οδοποιίας, η αξιοποίηση των πηγών, οι αποκαταστάσεις εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας θα δώσουν λύση σε χρόνια ζητήματα της κοινότητας και του δήμου. Και έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για την Τσαριτσάνη και τους κατοίκους της».