ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η σημερινή μας μάζωξη δεν είναι σχολική γιορτή

Δεν είναι επέτειος

Δεν κάναμε πρόβα

Δεν είναι κάτι οργανωμένο και στημένο

Είναι μία αυθόρμητη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό που έμοιαζε απίθανο και αδιανόητο, δηλαδή να ακούμε και να βλέπουμε σκηνές πολέμου στην Ευρώπη του 2022.

Τα 16 και 17 μας χρόνια δεν μας επιτρέπουν, αλλά ούτε και θέλουμε να πάρουμε το μέρος κανενός. Μας επιτρέπουν όμως και μας επιβάλλουν να εκφράσουμε την αντίρρησή μας σε αυτό που γίνεται σε μία ήπειρο, η οποία δεινοπάθησε τον προηγούμενο αιώνα  βιώνοντας δύο Παγκόσμιους πολέμους.

Πιστεύαμε ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος και ότι θα ζούσαμε με ειρήνη και ασφάλεια. Ελπίζαμε ότι οι λαοί θα είχαν την ικανότητα να λύσουν τις όποιες διαφορές τους εφαρμόζοντας τις αξίες του διαλόγου και του Ανθρωπισμού.  Όμως κάναμε λάθος!

Αντί γι΄αυτό  τα εφηβικά μας μάτια βλέπουν την τραγική πραγματικότητα. Βλέπουμε αυτό που είχαμε συνηθίσει να είναι θέμα κινηματογραφικής ταινίας: ο θάνατος, ο τρόμος, η καταστροφή, ο ξεριζωμός. Και το χειρότερο, η απειλή ενός πυρηνικού ολέθρου.

Η φωνή του καθενός μας ξεχωριστά μπορεί να ακούγεται σαν ψίθυρος. Οι φωνές όμως όλων μας μπορούν να ενωθούν σε μια δυνατή κραυγή που ελπίζουμε να φτάσει στα αυτιά των ισχυρών ως έκκληση αγωνίας και ικεσίας να πρυτανεύσει η λογική και η ειρήνη.

Γιατί λέμε δυνατά ΟΧΙ στον πόλεμο. Θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ και τη θέλουμε ΤΩΡΑ. Την απαιτούμε άμεσα. Θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ για να κερδίσουμε τη ζωή μας, για να ονειρευόμαστε, για να παράγουμε, για να προοδεύσουμε εμείς και όλη η ανθρωπότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Κα Ζιάκα Βασιλική και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κος Ζέρβας Νικόλαος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ