«ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΛΑΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νικόλαος Κολοβός (δάσκαλος, πρώην διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης)

Άραγε ακούει κανείς;
Σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Ό σεισμός της «μαύρης» Τετάρτης, που προξένησε πολλά προβλήματα στην περιοχή μας και περισσότερα στο ιστορικό κτίριο του Δημοτικού σχολείου Φαλάνης.

Το πέτρινο σχολείο μας που χτίστηκε στα 1925 και εκεί έμαθαν γράμματα για ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ τα παιδιά της Φαλάνης , έχει υποστεί ρωγμές . Είναι χτισμένο με υλικά που πάνω του «διαβάζεται» ( κρύβει τρία εμφανή μυστικά στους τοίχους του) η ιστορία της Ελλάδος από την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο και την νεότερη εποχή. Ένα χρόνο τώρα στέκει «πληγωμένο» από τις ρωγμές που του προκάλεσε ο σεισμός και περιμένει την αναστήλωση του, γιατί είναι ένα πραγματικό ιστορικό στολίδι για την κωμόπολη μας και πρέπει να συντηρηθεί ΑΜΕΣΑ!!.

Σήμερα.. το μισό σχολείο «αγωνίζεται» να κάνει μάθημα σε έξι προκάτ αίθουσες που τοποθετήθηκαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ !!

Η Φαλάνη δεν έχει σχολείο! Είναι μια δυναμική πληθυσμιακά κωμόπολη( τα περισσότερα χωριά ερήμωσαν), και πρέπει ΓΡΗΓΟΡΑ να χτιστεί ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που να πληρεί τις σύγχρονες διδακτικές ανάγκες!!

Είναι χρέος για τον πολιτισμό, την αξιοπρέπεια μας και για ότι πολυτιμότερο έχουμε.. που αυτό είναι τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!

Υστερόγραφο: Να ευχηθούμε του χρόνου τέτοια μέρα( να είναι μια «λευκή»- ευχάριστη επέτειος) και να ΧΤΙΖΕΤΑΙ το νέο μας σχολείο στη Φαλάνη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ