ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 3ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΠΟΥΛΩΘΕΙ

Ανακοίνωση της Λαίκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το καταστροφικό σεισμό της 3ης Μάρτη 2021 και οι μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί σε σπίτια και υποδομές δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.

Πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής και κυβερνητικών παραγόντων, αυτό που μένει και είναι αδιάψευστος μάρτυρας, είναι οι 60 και πλέον λαϊκές οικογένειες που είναι στοιβαγμένες στα κοντέινερ στο Δαμάσι, καθώς και τα σκυθρωπά πρόσωπα των κατοίκων του που εκτός από το σεισμό, ήρθαν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενο (παγετός) και ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αποκατάστασης και ανοικοδόμησης για τα κατεδαφιστέα και μη κατοικημένα σπίτια και οι αυξήσεις των τιμών στα οικοδομικά υλικά, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς τις προϋποθέσεις, τροχοπέδη, που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή ή αποκατάσταση από τους ιδιοκτήτες.

Η ανοικοδόμηση του σχολείου στο Δαμάσι μέσα σε τέσσερις μήνες δείχνει ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνικές δυνατότητες να χτιστούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και σπίτια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες αρκεί το κράτος να μην διοχετεύει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ και να στέλνει οπλικά συστήματα εκατομμυρίων ευρώ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Όμως όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ έτσι λειτουργούν, βρίσκοντας «μεγάλους χορηγούς» για να χτίζουν σχολεία και μετά τους «λιβανίζουν». Θα περιμένουν άραγε και οι μαθητές στα Δένδρα – Πλατανούλια τον αντίστοιχο χορηγό για την κατασκευή σχολικών αιθουσών;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καλεί τη Δημοτική Αρχή να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προώθηση όσων φακέλων για την ανοικοδόμηση σπιτιών έχουν κατατεθεί και να διεκδικήσει αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών που έχουν υποστεί τα σπίτια και οι γεωργοκτηνοτροφικές και επαγγελματικές μονάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ