Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣ…

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος. Πριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι. Όταν τελείωσε ο τελευταίος, υπήρχαν νικητές και νικημένοι. Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο »  Μπέρτολτ Μπρεχτ

  1. Η επιλογή της Κυβέρνησης να αποστείλει στρατιωτικό εξοπλισμό -και όχι μόνο ανθρωπιστική βοήθεια- στην Ουκρανία στα πλαίσια μάλιστα των Νατοϊκών επιθετικών πρωτοβουλιών, εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα σε έναν πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους για το λαό. Η εμπλοκή αυτή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις το μέγεθος των οποίων αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να εκτιμηθεί (Ανθρώπινες ζωές, Ενέργεια-Ακρίβεια, Αγροτικά προϊόντα, Τρόφιμα, Τουρισμός…). Τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των Ιμπεριαλιστικών αστικών συμφερόντων έξω από τα σύνορά μας. Το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κάθε λαού είναι στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στη πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα.

Δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες οι ανακοινώσεις της  Ρωσίας  ότι : « Θα κτυπήσουμε την στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν διάφορες χώρες στο ουκρανικό καθεστώς ειδικά αυτή που περιλαμβάνει επιθετικά όπλα » ή «οι κινήσεις της ΕΕ δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση». Οι βάσεις και η παραχώρησή τους στις ΗΠΑ από όλες τις Κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ)  έχουν χώσει την Ελλάδα βαθιά μέσα στην επιθετική και πολεμοχαρή συμμαχία του ΝΑΤΟ.  Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμων αλλά και σε πολεμικό στόχο και  μαγνήτη   πυραύλων. Μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία συσκοτίζει το γεγονός ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ήταν και είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το λαό μας. Στην πολιτική αυτή της Κυβέρνησης αρμόζει η πιο πλατιά λαϊκή καταδίκη. Ο ελληνικός λαός και το αντιπολεμικό κίνημά του έχει έναν ακόμη λόγο να στραφούν πρωταρχικά εναντίον τους

  1. Το νέο κύμα προσφύγων εμφανίζεται έντονα. Η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη περί «πραγματικών προσφύγων» από την Ουκρανία, την ώρα που στο Αιγαίο ξεβράζονται νέα πτώματα πνιγμένων, αποτελεί ευθεία παραδοχή ρατσισμού από τον Έλληνα Υπουργό, που αποφασίζει ποιοι πρόσφυγες είναι «πραγματικοί» και ποιοι όχι.

Κάνει πως αγνοεί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Ελλάδα προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Στην πραγματικότητα ο κ. Μηταράκης αναμασά τη ρατσιστική ρητορική περί «καλών» λευκών και «κακών» σκουρόχρωμων προσφύγων .

  1. Να βάλουμε φρένο στην λογοκρισία, τις κατασκευασμένες ειδήσεις, την παραπληροφόρηση , την προπαγάνδα των συστημικών Μ.Μ.Ε. και την εμφάνιση του νεομακαρθισμού. Να καταδικάσουμε τον σκοταδισμό της κ. Μενδώνη.

4.Σήμερα χρειάζεται κινητοποίηση των λαών σε κάθε γωνιά του κόσμου ενάντια στον πόλεμο και ακόμα περισσότερο στην προοπτική γενίκευσής του με στόχους :

Να σταματήσει ΤΩΡΑ ο πόλεμος.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδος στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Καμιά χρήση Ελληνικών εδαφών, υποδομών και λιμανιών ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Στεφανοβίκειο, Λάρισα, Άραξο.  Να κλείσουν ΤΩΡΑ οι βάσεις του Θανάτου.

Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας.

‘Όχι στην επέκταση του ΝΑΤΟ και την πολιτική περικύκλωσης της Ρωσίας.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – Ε.Ε.  Έξω το ΝΑΤΟ από την Ευρώπη.

Όχι στη διπλωματία της επιβολής μέσω της ισχύος.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια κανενός.

Υπενθυμίζουμε τα Λόγια Σέρβου παππού μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας:

Όταν ο πόλεμος τελειώνει οι πολιτικοί παίρνουν πίσω τα εναπομείναντα πυρομαχικά, οι πλούσιοι παράγουν , οι φτωχοί πεινάνε και ψάχνουν τα μνήματα με τα ονόματα των παιδιών τους...”.

Όμως :

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 4/3 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση διαμαρτυρίας- ενημέρωσης, στις 6.30μμ, στην Κεντρική Πλατεία και καλούμε τον λαό της Λάρισας να δώσει βροντερό παρών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ