ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟΜΕΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στηρίζει πρόταση του ΤΕΕ ο Χρ. Κέλλας που τη μετέφερε στον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή

Τη δημιουργία Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ) στη Λάρισα, ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στηρίζοντας σχετικό αίτημα του ΤΕΕ – ΠΤ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και ενάμιση χρόνο μετά τη θεομηνία του “Ιανού”, που έπληξαν το νομό μας, στηρίζει την πρόταση του ΤΕΕ, “που προέρχεται από τους πλέον ειδικούς επιστήμονες και έχει εφαρμοστεί κατά το παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με πιο πρόσφατη τον σεισμό της Κρήτης και τη δημιουργία ΤΑΕΦΚ στο Ηράκλειο”.

Καλεί, μάλιστα, τον Υπουργό Υποδομών, να εξετάσει το αίτημα του ΤΕΕ για δημιουργία Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στη Λάρισα, λαμβάνοντας υπόψιν την απόσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την έδρα της υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τη μεγάλη γεωγραφική της κάλυψη, αλλά και την επιτακτική ανάγκη να διεκπεραιωθούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες, προκειμένου να εκτελεστούν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής των εκτεταμένων ζημιών.

Μετά την κατάθεση της αναφοράς, ο κ. Κέλλας, δήλωσε:

«Η κυβέρνησή μας θεσμοθέτησε τον μόνιμο μηχανισμό Κρατικής Αρωγής για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, ώστε οι αποζημιώσεις να δίνονται στον σωστό χρόνο, με δίκαιη αποτίμηση, σύντομες και ψηφιοποιημένες διαδικασίες, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.
Το πρώτο μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε με τις αποζημιώσεις του “Ιανού” σε Φάρσαλα και Καρδίτσα, με αποτέλεσμα το ίδιο μοντέλο να ακολουθηθεί και στην περίπτωση των σεισμών σε Δαμάσι και Ελασσόνα.
Οι προκαταβολές για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών χορηγήθηκαν άμεσα, ενώ οι επιδοτήσεις για να ξανασταθούν στα πόδια τους οι πληττόμενοι, καταβάλλονται με ανάλογους ρυθμούς.
Ασφαλώς και οφείλουμε να αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές΄ σε αυτή την κατεύθυνση, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, συνηγορούμε στην πρόταση του ΤΕΕ για δημιουργια ΤΑΕΦΚ με έδρα τη Λάρισα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ