ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Γουγουλιάς

Ας πάρουμε μια γεύση (φωτογραφίες και βίντεο), μέρες που είναι και μετά από όσα μας συμβαίνουν τελευταία, από τις παλιές εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας που διοργάνωνε στους Γόννους ο τότε Μορφωτικός Σύλλογος…

Το 1987 ο ΜΕΣ Γόννων διοργανώνει την Καθαρή Δευτέρα τον πρώτο «Βλάχικο Γάμο». Την ευθύνη της οργάνωσης έχει ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Τσιρονίκος με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στο «τελετουργικό» βασικούς ρόλους είχαν οι : Δημήτρης Z. Γουγουλιάς (γαμπρός), Αλέκος Κορδέλας, Γλύκα Καραβασίλη, Σωτήρης Καραβασίλης, Θανάσης Νασιούλας, Γιάννης Τσιούρβας, Τάκης Μόκας(νύφη), Θωμάς Κανταρίνος, Τάκης Τριανταφύλλου, Άγγελος Σαμούτης, με κονφιερασιέ τον Τζήμα Χατζή. Την μουσική επιμέλεια είχε η ορχήστρα του Κώστα Τσουλούφα.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες χρονιές μεγάλα καρναβάλια με σκετς, παρέλαση αρμάτων, κάψιμο του καρνάβαλου, φασολάδα τρομερή, κέφι και χορός. Την ευθύνη των αρμάτων και του καρνάβαλου είχε ο Βασίλης Καραβιδές.

Καρναβάλι Γόννων 1990 και 1991  Διακρίνονται στα σκετς οι : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς, Γιάννης Τσιούρβας, Κώστας Αποστόλου, Αλέκος Κορδέλας, Νίκος Ζαχαριάδης, Τάσος Τσιλιμίγκας, Σωτήρης Καραβασίλης, Θωμάς Κανταρίνος και η «Intenational Dereli Cmpany».

Πολλά τα πρόσωπα που θα δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο αυτό που άλλα μεγάλωσαν πια και άλλα χάθηκαν μέσα στο χρόνο…

Καλή σαρακοστή, πάντα λεύτεροι κι ωραίοι…!

Το βίντεο :


Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ