ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης – ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Σχετικά με την συγκρότηση της ΕΛΜΕ Λάρισας και την εκλογή Προεδρείου, η θέση της παράταξής μας είναι χρόνια τώρα γνωστή, καθαρή και σαφής: αντιπροσωπευτικό και αναλογικό Προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα και με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.

Με ξεκάθαρο τρόπο προτείναμε να γίνει η συγκρότηση του προεδρείου σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση. Τονίσαμε ότι είναι χρέος όλων των παρατάξεων να σεβαστούν την ψήφο των συναδέλφων και να αναλάβουν την ευθύνη που τους έδωσε το εκλογικό σώμα.
Έχουμε τονίσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ότι είναι θετικό γεγονός ότι αντιπροσωπευόμαστε στο νέο ΔΣ με μια έδρα , ο συσχετισμός δυνάμεων όμως παραμένει αρνητικός (6 στις 9 έδρες κατέχουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ).

Στην πρότασή μας αυτή οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αντιπρότειναν το «προγραμματικό» προεδρείο δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα που κατέθεσαν δεν μπορεί να υπηρετηθεί από την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ, κλείνοντας το μάτι στις ΣΥΝΕΚ , τον άλλο συνεταίρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δίνοντάς του συγχωροχάρτι για τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και για την πιο πρόσφατη στην απεργία αποχή . Στην πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση πρότειναν για πρόεδρο μέλος της παράταξής τους και στην επόμενη συνεδρίαση πρόεδρο από τις ΣΥΝΕΚ !!!! ή την ΑΣΕ.

Εντέχνως οι επικεφαλής των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ξεχνούν ότι οι ΣΥΝΕΚ όπως και οι ΔΑΚΕ και ΠΕΚ είναι οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τις αντιεκπαιδευτικές- αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων, που στα βασικά ζητήματα έχουν ίδια στάση και τακτική,με χαρακτηριστική στιγμή τη στάση τους στο θέμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την αυτοαξιολόγηση, που με τη ψήφο τους ανέστειλαν στη συνέχιση της.

Όσο για την «πάγια» και σταθερή θέση των Παρεμβάσεων περί προγραμματικού προεδρείου, έχουμε να σχολιάσουμε το εξής: στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας συγκρότησαν προεδρείο με τις ΣΥΝΕΚ, στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Τρικάλων με το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ, στην ΕΛΜΕ Πειραιά πήραν θέση στο αντιπροσωπευτικό αναλογικό, το ίδιο στην ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας.
Επιβεβαιώνουν τη φράση του κωμικού και συγγραφέα Γκράουτσο Μαρξ «Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δε σου αρέσουν…. Εντάξει έχω και άλλες!»

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δεν λάβαμε ούτε θα λάβουμε μέρος σε παρελκυστικές λογικές “αριστερών και αγωνιστικών προεδρείων” που έχουν χρεοκοπήσει από την ίδια τη ζωή.
Είναι χρέος όλων (ιδιαίτερα τώρα που το σωματείο έχει στοχοποιηθεί) να σεβαστούν την ψήφο των συναδέλφων και να αναλάβουν την ευθύνη που τους έδωσε το εκλογικό σώμα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην εγκλωβίζονται σε αυτή τη λογική. Άλλωστε, ο αγώνας των εκπαιδευτικών καθορίζεται από την ίδια τη συμμετοχή των συναδέλφων στις ΓΣ του σωματείου και όχι από την αλλαγή “από τα πάνω” των ήδη αρνητικών συσχετισμών με την απόφαση μιας μικρής μερίδας εκλεγμένων .

Οι δυνάμεις της ΑΣΕ δεν εκβιάζονται! Έχουμε ξεκάθαρη πρόταση που ακουμπάει πάνω στους συναδέλφους. Δεν εξαπατά ούτε εγκλωβίζει σε ψευτοδιλήμματα της «δεξιάς» ή της «αριστεράς». Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτό που μας αναλογεί θα δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από το Δ.Σ. ώστε να γίνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές της ίδιας τους της ζωής. Το επόμενο διάστημα μπορούμε να παλέψουμε ακόμη πιο δυναμικά με καλύτερους όρους για τη ζωή, την υγεία και την εργασία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ