ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ

Η Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου» σε συνεργασία με την Λαογραφική και Ιστορική Ένωση «Αλησμόνητες Πατρίδες», την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και το Θεσσαλικό Θέατρο τιμούν τον αγωνιστή των δικαιωμάτων των αγροτών Μαρίνο Αντύπα, τον άνθρωπο που περπάτησε στα χνάρια του Ρήγα του Θετταλού παλεύοντας για δικαιοσύνη, ισότητα και αδελφότητα.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ημέρα της δολοφονίας του, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με επίκεντρο την πλατεία που είναι αφιερωμένη σε αυτόν, γνωστή ως πλατεία Αβέρωφ. Θα τοποθετηθούν πινακίδες που θα αναφέρουν το όνομα του αγωνιστή της Θεσσαλίας και μια επιγραφή με τα γράμματα της τελευταίας επιστολής που απέστειλε στον φίλο του Μιλτιάδη Δάλλα, στην Αγιά. Για τον Μαρίνο Αντύπα θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας και πρώην κοινοτάρχης Κιλελέρ Απόστολος Γερόπουλος, ενώ η Μαρία Αράπκουλε θα απαγγείλει ένα ποίημα που έγραψε με αφορμή την εκδήλωση.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Λαρισαίων, στην οδό Γαριτσίου17, δίπλα στο ΚΑΠΗ Αβέρωφ. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το βίντεο της θεατρικής παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», που παρουσιάστηκε πριν τρία χρόνια και περιγράφει μεταξύ άλλων και τη δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα.

Ο Θανάσης Ζέρβας, που υποδύθηκε τον ρόλο του αγωνιστή με την ελεύθερη, αδούλωτη ψυχή και τη δημιουργική δράση, θα προλογίσει την προβολή του βίντεο της πετυχημένης παράστασης. Στον πάνω όροφο του κέντρου θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφίες από την παράσταση και μικρός μπουφές, προσφορά των γυναικών των «Αλησμόνητων Πατρίδων».

Σημείωση: Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ