“ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΠΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Μήνυμα οργής αλλά κι αποφασιστικότητας, χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γ. Σκόκας, προαναγγέλλοντας νέα κινητοποίηση για τις 6 Απριλίου με την διοργάνωση 24ωρης απεργίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: “Δεν ανεχόμαστε το 2022 το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση.
Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου και πολλοί από εμάς να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο.

Δε δεχόμαστε να ζούμε στην ανέχεια. Να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να φοβόμαστε να απλώσουμε το χέρι μας στο ράφι.
Να έχει κολλήσει ο δείκτης της βενζίνης στο κόκκινο στα αυτοκίνητα που διαθέτουμε όλοι εμείς οι «πλούσιοι» όπως ξετσίπωτα μας χαρακτηρίζουν τα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Δηλαδή, αυτά των 2 και 3 δεκαετιών οχήματα που συντηρούμε στο όριο για να μπορούμε κάθε μέρα να πάμε στην δουλειά.

Δεν ανεχόμαστε εμείς να ήμαστε καταδικασμένοι στην φτώχεια , να περιορίζουμε διαρκώς τις ανάγκες μας και την ίδια στιγμή με τον αναπτυξιακό νόμο, το ταμείο ανάκαμψης να μοιράζουν δεκάδες δις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Δεν ανεχόμαστε να μας φορτώνουν ενοχές για την επιθυμία μας να ζήσουμε ανθρώπινα. Δεν θέλουμε να αρκούμαστε με το λίγο και να ικανοποιούμαστε με το λίγο πάνω από το τίποτα.

Δεν θέλουμε επιδόματα – «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» που μοιράζει η κυβέρνηση περιπαίζοντάς μας για να ανακουφίσουμε την μιζέρια μας. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να νοιώθουμε πραγματική διασφάλιση.
Δεν ανεχόμαστε ο ονομαστικός μισθός να μένει καθηλωμένος για πάνω από μια δεκαετία, ο πραγματικός να χαντακώνεται και οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο. Ήδη οι εργαζόμενοι μετρούν σχεδόν δύο μισθούς χαμένους τον χρόνο με συντηρητικούς υπολογισμούς – από το μπαράζ ανατιμήσεων, με την κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς.

Γι΄αυτό απαιτούμε κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις , με επαναφορά 13ου-14υ μισθού και σύνταξης, επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 600 ευρώ για όλους τους ανέργους. Απαιτούμε αντίστοιχα μέτρα προστασίας τους εισοδήματος για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους .Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση κάθε είδους φόρων σε αυτό όπως και στα καύσιμα. Καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, τηλέφωνο. Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί και κατασχέσεις σε λαϊκά νοικοκυριά και περιουσίες”.
Στο συλλαλητήριο απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, εργαζόμενοι των e-food κ.α. ενώ μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

ertnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ