Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΝΕΚΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Οι έρευνες των Αρχών για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όπως είπε ο βετεράνος αστυνομικός συντάκτης, αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο “θα μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα”.

“Πολλοί με ρωτούν για αυτή την υπόθεση “τι πιστεύεις” και “τι μπορεί να έχει γίνει”; Εγώ απαντώ. Δεν μπορώ να αποκλείσω καμία εκδοχή. (…) Ούτε όμως και την εγκληματική ενέργεια μπορείς να αποκλείσεις. Σε καμία περίπτωση. Πολλοί με ρωτάνε αν το έκανε συγγενικό πρόσωπο. Απαντώ: Δεν αποκλείω τίποτα. Γιατί; Γιατί τα έχω δει όλα στα δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα που έχω καλύψει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Αν αποδειχθεί τελικά ότι έχουμε εγκληματική ενέργεια, οπωσδήποτε θα είναι το έγκλημα του αιώνα και θα μείνει στην ιστορία των αστυνομικών χρονικών. Θα μιλάμε για πολλά χρόνια γι’ αυτό το έγκλημα, αν τελικά είναι έγκλημα.” είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ο Πάνος Σόμπολος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. “Αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα το μάθουμε, να το θυμηθείτε που σας το λέω. Θα μάθουμε και θα εξιχνιαστεί η υπόθεση, αν είναι δολοφονία ο θάνατος των τριών παιδιών. Όμως, δεν πρέπει να προτρέχουμε. Ας αφήσουμε τους επιστήμονες και τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών που έχουν τεράστια εμπειρία, και μετά θα μιλήσουμε εμείς” ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων είπε: “Tο τελευταίο χρονικό διάστημα όπως βλέπετε έχουν δημοσιευτεί οι εκθέσεις των δύο πρώτων παιδιών και μάλιστα κάποιοι εκ των πραγματογνώμων έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τις δύο πρώτες εκθέσεις ότι υπάρχει περιθώριο επαναξιολόγησης.

Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τρίτη διαδικασία, δηλαδή της διαδικασίας που γίνεται στο τρίτο παιδί για να έχουμε τουλάχιστον μία έναρξη μίας διαδικασίας όμως απ’ ό,τι είδαμε με τους συναδέλφους βλέπουμε ότι ουσιαστικά από αυτά που έχουν δημοσιευτεί πρέπει να υπάρξει μία επαναξιολόγηση και της πρώτης και της δεύτερης έκθεσης”.

“Πράγματι, θα σας έλεγα ότι φαίνεται ότι τα ευρήματα έχουν καταγραφεί σωστά και μάλιστα για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην πρώτη έκθεση φαίνεται ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή, εξαιρετική θα έλεγα παθολογοανατομική εξέταση, δηλαδή όταν πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε τα σωστά ευρήματα στη συνέχεια όμως ο ιατροδικαστής προφανώς έχει την ευθύνη να αξιολογήσει όλο το υλικό και να ορίσει την αιτία θανάτου και το μηχανισμό. Εκεί πιθανά χρειάζεται μία επαναξιολόγηση γιατί υπάρχει μία πληθώρα ευρημάτων και δυστυχώς υπάρχει μία κατεύθυνση συγκεκριμένη ενώ στα πλαίσια της διάγνωσης υπάρχουν και άλλα ζητήματα”, σημείωσε και συμπλήρωσε “Αν δει κάποιος την πρώτη και τη δεύτερη έκθεση έχουν κάποια κοινά ευρήματα”.

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ