ΑΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΤΥΡΝΑΒΙΤΩΝ

Αλλες χρονιές, προ κορωνοϊού, αυτή η εβδομάδα που κλείνει με τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας ο Τύρναβος ήταν το επίκεντρο της χαράς και του κεφιού για ολόκληρη της Κεντρική Ελλάδα, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών την Κυριακή και την αναβίωση του διονυσιακού εθίμου του Μπουρανί την Καθαρή Δευτέρα.

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γινόταν ένα και γλεντούσαν στους ρυθμούς της Αποκριάς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεκουράζονταν για λίγο και άντε πάλι από την αρχή μέχρι που ερχόταν το ξημέρωμα της Τρίτης.

Δυστυχώς όμως φέτος όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, η πανδημία σήμανε απαγορευτικό για κάθε είδους εκδηλώσεις ενώ για φέτος υπήρξε μία νέα ΚΥΑ που απαγόρευε στους δήμους να διοργανώσουν την παραμικρή εκδήλωση ορίζοντας ρητά ότι απαγορεύεται να βάλουν ακόμη και μουσική στα μεγάφωνα.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα και με δεδομένο ότι Τύρναβος και καρναβάλι – μπουρανί είναι συνώνυμες λέξεις η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Τυρνάβου (ΚΕΔΗΤ) θέλοντας να δείξει ότι παρά τις απαγορεύσεις και τη ζοφερή πραγματικότητα του πολέμου στη γειτονιά μας ο δήμος Τυρνάβου δεν ξεχνά τα έθιμά του στόλισε με πολύχρωμες κορδέλες, που παραπέμπουν στο γαϊτανάκι, τα δημαρχεία σε Τύρναβο και Αμπελώνα στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Το paidis.com επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ και αντιδήμαρχο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι το δ.σ. της επιχείρησης γνωρίζοντας ότι το καρναβάλι και το μπουρανί είναι στο DNA των Τυρναβιτών, αποφάσισε να στολίσει συμβολικά τα δύο δημοτικά κτίρια για να στείλει το μήνυμα ότι το καρναβάλι και το μπουρανί δεν μπορεί να είναι παρελθόν για την πόλη που για δεκαετίες ζει και αναπνέει περιμένοντας τις Αποκριές.

Ετσι η ΚΕΔΗΤ προχώρησε στην προμήθεια των πολύχρωμων κορδελών που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και τα επόμενα χρόνια που θα είναι χρονιές αναβίωσης των  εκδηλώσεων με την πεποίθηση ότι το 2023 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για την επανέναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

“Φέτος στέλνουμε το μήνυμα ότι ο Τύρναβος παραμένει μία καρναβαλική πόλη και ήδη αρχίζουμε να σχεδιάζουμε το τί θα γίνει την επόμενη χρονιά που θέλω να πιστεύω θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία, την κρίση που μαστίζει την κοινωνία και φυσικά τον πόλεμο”, σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ