ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΜΕΝΕΝΤΕΖ…

Την ώρα που η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, βάζει στο στόχαστρό της την Ελλάδα, για την ξεκάθαρη στάση της χώρας μας απέναντι στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, και για την αποστολή αμυντικού στρατιωτικού υλικού στους μαχητές του Κιέβο, ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία παριστάνουν τους… ειρηνιστές.

Το καθεστώς της Άγκυρας διεκδικεί διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, και φαίνεται να τα καταφέρνει, αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τη δημόσια ρητορική, τόσο του Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κανείς δεν ξεχνάει άλλωστε τον πρόσφατο έπαινο της Τουρκίας από τον Ουκρανό Πρόεδρο, την ώρα που δεν βρήκε μισή καλή κουβέντα να πει για την Ελλάδα, η οποία μπήκε στο… μάτι της Ρωσίας, για την ξεκάθαρη στάση της.

Φυσικά, ο Ταγίπ Ερντογάν… παίζει μπάλα, επειδή του το επιτρέπει η Δύση. Πρωτίστως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Οβάλ Γραφείο του Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο διάφοροι… πεφτοσυννεφάκηδες μας μιλούσαν περίπου ότι θα εξελιχθεί στον… τιμωρό του Ταγίπ Ερντογάν.

Με τόσο προκλητικά χάδια από τη Δύση στην Τουρκία, στο τέλος θα δούμε τον Ταγίπ Ερντογάν να προτείνεται για… Νόμπελ Ειρήνης. Και μάλιστα από τον… φιλέλληνα Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που επίσης έχει… γίνει ήρωας στη χώρα μας.

Κατιάνα Ναυπλιώτου – ysterografa.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ