2ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο Όμιλος Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ.), η Διεθνής Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.) και με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας διοργανώνουν το μήνα Μάρτιο, ένα διήμερο εκδηλώσεων ιστορίας και πολιτισμού, έχοντας θεματική, την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η ημέρα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και ώρα 6: 30 μ.μ., σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης του Συνδέσμου Ρουμελιωτών νομού Λάρισας “Ο Αθανάσιος Διάκος”, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δια ζώσης συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Ομίλου, με θέμα συζήτησης το μυθιστόρημα «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», η οποία θα πλαισιωθεί με την προβολή της ταινίας του Jules Dassin, “Celui qui doit mourir” (μτφ. «Αυτός που πρέπει να πεθάνει»).

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει οριστεί από τη Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. ως επετειακό, για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ορόφου του Γαλλικού Ινστιτούτου και τα μέλη καλούνται να μελετήσουν το έργο, για να μπορούν να λάβουν μέρος και να τοποθετηθούν στη συζήτηση που θ’ ακολουθήσει.

Εκεί, θα διανεμηθούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους και στα μέλη, οι συλλεκτικοί και σε περιορισμένο αριθμό σελιδοδείκτες του Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ, στους οποίους αναγράφονται κορυφαίες ρήσεις του Καζαντζάκη. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τους συνυπεύθυνους του Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ, Νίκο Σκεντέρη και Βαγγέλη Ρεμπάπη, ενώ το γενικό συντονισμό θα έχει ο πρόεδρος του ΠΟ.Κ.Ε.Λ, Αργύρης Γιουρούκης.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επειδή οι θέσεις είναι αριθμημένες, η είσοδος θα γίνεται δεκτή κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Η εικόνα είναι το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου το 1948.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ