ΤΟ 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό πραγματοποιεί για 9η συνεχή χρονιά μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Ο σχολικός εκφοβισμός και η ενδοσχολική βία είναι φαινόμενα που δυστυχώς  συμβαίνουν σε πολλά σχολεία και δεν υπάρχει πάντα η κατάλληλη αντιμετώπιση αλλά ούτε και ενημέρωση

«Κανένα παιδί δεν είναι μόνο του». «Αν ένας δεν περνάει καλά, αν έστω και ένας πληγώνεται, τότε δεν είναι αστείο, αυτό που ίσως θεωρούμε αστείο». Στις δύο αυτές προτάσεις συνοψίζεται η ουσία της Πανελλήνιας Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό, που έχει οριστεί η 6η Μαρτίου.

«Η 6η Μαρτίου είναι μία ημέρα-αφορμή να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα δυνατό όχι στη σχολική βία και τον εκφοβισμό», το μήνυμα της ημέρας είναι «Μιλήστε. Και μιλήστε τώρα. Είμαστε δίπλα σας».

Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» καλούνε όλα τα σχολεία και τα παιδιά να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα.

Έτσι και οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου αφού ενημερώθηκαν, συζήτησαν, διάβασαν σχετικά παραμύθια για τον σχολικό εκφοβισμό, δημιούργησαν και ζωγράφισαν για άλλη μια φορά με τον δικό τους τρόπο το παραπάνω μήνυμα.

Επίσης μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του σχολείου μας  και στο βιντεάκι  που έχει αναρτηθεί στο site της δράσης milatora.gr, καθώς  και στο παρακάτω βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ