ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από κατοίκους της περιοχής του Αγίου Γεωργίου στην οδό Βόλου για διάφορα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά χωρίς κανένας να κάνει μια σοβαρή παρέμβαση ώστε να ομαλοποιηθούν αυτά τα θέματα με μικρές παρεμβάσεις.

1) Μετά από το τρίτο διάζωμα αναμονής στην οδό Βόλου στο ύψος της οδού Κυρίλλου (κεντρικά γραφεία bruno)υπάρχει άνοιγμα που σταματάνε για να στρίψουν τα αυτοκίνητα χωρίς διάζωμα αναμονής και αυτό ελλοχεύει κίνδυνο ατυχήματος.

Πρόταση μου είναι να γίνει διάζωμα διπλής αναμονής (όπως στην εικόνα).Επίσης η οδός Κυρίλλου παραμένει πολλά χρόνια χωρίς ασφαλτόστρωση παρόλο που οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί και μου ανέφεραν ότι νιώθουν ως πολίτες Β κατηγορίας από την αδιαφορία του Δήμου.

2)Το μεγάλο πρόβλημα στην οδό Βόλου είναι η δυσκολία εισόδου των αυτοκινήτων που έρχονται από τις περιοχές Τούμπα και λαχανόκηποι .

Τις προηγούμενες ημέρες πήγα και κάθισα να παρατηρήσω από ποιους κάθετους δρόμους διέρχονται τα περισσότερα αυτοκίνητα για να μπουν στην οδό Βόλου. Παρατήρησα η οδός Κυπαρισσίας έχει αυξημένο όγκο αυτοκινήτων.

Η πρόταση μου είναι να μπει φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Βόλου και Κυπαρισσίας στο ύψος του Μάρκετ Γαλαξίας ώστε να περιοριστεί αυτό το πρόβλημα.

3)Στην οδό Αρκαδίου στο ύψος του Ι.Ν.Αγιου Γεωργίου από διπλής κυκλοφορίας ο δρόμος γίνεται μόνο είσοδος από την παλιά εθνική οδό. Το διάστημα που κάθισα να παρατηρήσω το πρόβλημα είδα 15 αυτοκίνητα να μην σταματάνε και να παραβιάζουν την ρυθμιστική πινακίδα Ρ-7 ⛔ που απαγορεύει την είσοδο σε όλα τα οχήματα. Η λύση δεν είναι η βεβαίωση παραβάσεων αλλά να ξαναγίνει διπλής κυκλοφορίας με υποχρεωτική είσοδο όχι στην παλιά εθνική οδό αλλά στον παράδρομο με ένα διαχωριστικό.

Και ερωτώ ,σαν Δημοτική Αρχή που έχετε και τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία τι προτίθεστε να κάνετε για να διευκολύνετε τη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής αυτών των δημοτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ