ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το περιβάλλον -τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων-  καθιστά επιτακτική την αναζήτηση απάντησης απ’ την πλευρά του εργατικού κινήματος. Μιας απάντησης που θα στοχεύει στην προάσπιση της υγείας, της εργασίας και της ίδιας της ζωής του λαού. Πάνω στο καθήκον αυτό θα πρέπει να επικεντρώσουμε και στο σωματείο μας όση περισσότερη ενέργεια μπορούμε.

Στόχος μας πρέπει να είναι η ενεργοποίηση ευρύτερων δυνάμεων, να φέρουμε κοντά στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου το σύνολο, ει δυνατόν, των συναδέλφων. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε πως πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα μετά από ανακοινώσεις που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Ξανά από την αρχή:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ πρέπει να συγκροτηθεί (το θεωρούμε αυταπόδεικτο).

Καταθέσαμε την πρόταση προς τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΔΣ για τον προσανατολισμό που θα θέλαμε να ακολουθήσει το σωματείο. Άποψή μας -αν μας επιτρέπεται να έχουμε άποψη- είναι πως το ΔΣ δεν πρέπει να είναι μόνο γραφειοκρατία και ο μέγας σφραγιδοφύλαξ. Την άποψή μας καταθέσαμε και πριν τις εκλογές στους συναδέλφους χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε κανέναν στο τηλέφωνο για να μας πει ποια πρέπει να είναι αυτή. Με βάση αυτή την πρόταση μας ψήφισαν ή δεν μας ψήφισαν οι συνάδελφοι. Ακριβώς την ψήφο τους σεβόμαστε με την πρότασή μας για την συγκρότηση του ΔΣ.  Δεν είμαστε εμείς που έχουμε το αλάθητο… Και φυσικά δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε σε κανέναν την γραμμή που θα ακολουθήσει. Αν κάποιος αισθάνεται εκβιαζόμενος μάλλον είναι η ζωή που τον σπρώχνει να δράσει, η ζωή που δείχνει τι έχει χρεοκοπήσει και τι όχι. Αυτή που κρίνει τελικά και τις απόψεις και τις ενέργειες και τις “σφραγίδες ποιότητας”. Γιατί, συνάδελφοι, σίγουρα συνιστά λογικό άλμα το να ισχυρίζεσαι πως αποτελεί “ξέπλυμα” των ΣΥΝΕΚ  η πρόταση που έγινε στην βάση του προγραμματικού προεδρείου αλλά, αντίθετα,  είναι σάλπισμα  ανυποχώρητου αγώνα η πρόταση να αναλάβουν οι ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ το προεδρείο χωρίς καμιά δέσμευση πάνω στον προσανατολισμό του.

Λέμε, για άλλη μια φορά καθαρά στους συναδέλφους, σε όλα τα μέλη του σωματείου μας,  πως δεν διαχωρίζουμε κανέναν με βάση ταμπέλες. Στην δράση του σωματείου φαίνεται το σωστό ή λάθος της κάθε προσέγγισης.  Στην δράση και στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου καλούμε τους συναδέλφους κι εκεί πρέπει να συναντηθούμε όλοι μας, όποια πρόταση κι αν έχουμε για τη συγκρότηση του ΔΣ. Πραγματικά δεν θεωρούμε πως είναι υποχρεωμένη καμιά παράταξη να προσχωρήσει στην δική μας άποψη. Ούτε όμως μπορούμε να μπούμε με το στανιό σε “οικουμενικές” λογικές όταν αυτές όντως έχουν πολλαπλά χρεοκοπήσει.  Ας προχωρήσουν όσοι συμφωνούν στο αναλογικό προεδρείο (είναι 7 στους  9 ). Ο δρόμος είναι ανοιχτός -για τα σκυλιά δεν είμαστε σίγουροι πως είναι δεμένα αλλά η ζωή θα το δείξει.

ΥΓ1  Υπενθυμίζουμε ότι προτείναμε ως πρόεδρο της ΕΛΜΕ στην αρχή τον συνάδελφο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που  ήταν και πρώτος  σε  ψήφους, αλλά δεν  στηρίχθηκε από τις  υπόλοιπες  παρατάξεις. Στη  συνέχεια προτείναμε την  ΑΣΕ-ΠΑΜΕ να  αναλάβει την προεδρία  και αρνήθηκε και μετά  απευθυνθήκαμε  στις  ΣΥΝΕΚ (που και αυτές αρνήθηκαν) με  συγκεκριμένο  σκεπτικό αντικυβερνητικό που έχουμε  καταθέσει. Προφανώς  όμως  οι παρατάξεις ΑΣΕ-ΠΑΜΕ  και ΣΥΝΕΚ  όπως δήλωσαν  προτιμούν  να  ψηφίσουν την ΔΑΚΕ  αλλά  οι μεν ΣΥΝΕΚ ανακοίνωσαν πως  θα  την ψηφίσουν μόνο αν ψηφίσει   και η ΑΣΕ, η  οποία  με  τη  σειρά  της  δήλωσε  ότι  θα  ψηφίσει ΔΑΚΕ μόνο αν ψηφίσουν και  οι  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ !! Ο ετεροκαθορισμός  στο  μεγαλείο του. Είναι φανερό πως  ψάχνoυν συνένοχους ή απλά κρύβουν την πραγματική τους θέση. Ας  βγάλει  ο  καθένας  τα  συμπεράσματά του.

ΥΓ2  Έτσι  για  την  ιστορία  να  ενημερώσουμε  πως  στα ΤΡΙΚΑΛΑ δεν  υπάρχει  σχήμα  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και στον Πειραιά οι  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ψήφισαν  την πρώτη  παράταξη γιατί  ήταν  η παράταξη του ΠΑΜΕ  και  όχι  η  κυβερνητική  ΔΑΚΕ. Προφανώς κάποιοι ψάχνουν  άλλοθι   για  την  στάση  τους  με  ψεύδη.  Αλήθεια στις 72 ΕΛΜΕ  και στα υπόλοιπα σωματεία αν μια παράταξη δεν συμμετέχει στο Α-Α η ΑΣΕ δεν συμμετέχει και ψηφίζει λευκό;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ