Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με επισκέψεις σε χώρους δουλειάς όπου προσέφεραν λουλούδια σε εργαζόμενες τίμησαν την ημέρα της γυναίκας τα μέλη του συλλόγου γυναικών Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, το Οινοποιείο και τον ΑΕΠΟΠ όπου συζήτησαν με εργαζόμενες για τα προβλήματά τους και προσέφεραν συμβολικά το λουλούδι Μιμόζα.

Σε μήνυμα του συλλόγου για τη σημερινή ημέρα τονίζονται τα εξής:

“Η 8η Μάρτη είναι μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, είναι η μέρα που μας θυμίζει τους αγώνες που έχουν κάνει οι γυναίκες πριν από εμάς και ελπίζουμε να είναι η μέρα που θα θυμίζει στις μελλοντικές γενιές και τους δικούς μας αγώνες.
Οι γυναίκες εργάτριες υφαντουργίας στην Νέα Υόρκη, στις 8 Μάρτη του 1857, αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και εξίσωση των μισθών τους με τους αντίστοιχους των ανδρών. Η ημέρα αυτή, παρουσίασε για πρώτη φορά ζητήματα κατά της εκμετάλλευσης, κατά των φυλετικών διακρίσεων και υποστήριξε την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
Σήμερα, 8 Μάρτη 2022, αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες ζωής, ισότιμες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, ασφάλιση, εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας.
Απαιτούμε και διεκδικούμε ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά μας και βελτιωμένο σύστημα υγείας για όλους. Καταδικάζουμε την βία σε κάθε της μορφή, τη σεξουαλική κακοποίηση, τη γυναικοκτονία. Στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο, που προκαλεί προσφυγιά και πλήττει την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.
Η ιστορία έδειξε, ότι ξέρουμε να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε!
Η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός και η υποχώρηση δεν μας ταιριάζουν!
Η δράση… είναι γυναίκα!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ