Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής της παράταξης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σχετικά με τη συγκρότηση Προεδρείου στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ , όπως έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας από της 17-02-2022, η ΔΑΚΕ  εξ αρχής σεβόμενη απολύτως το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Φεβρουαρίου, κατέθεσε   την πιο ξεκάθαρη και δημοκρατική πρόταση:

Κατανομή αξιωμάτων σύμφωνα με τα ποσοστά που έλαβε η κάθε Παράταξη στις εκλογές.

Από τις άλλες Παρατάξεις στο Δ.Σ , αντιμετωπίσαμε δυστυχώς διαιώνιση της  ίδιας κατάστασης που ταλάνισε τα προηγούμενα χρόνια το Σωματείο.  Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, σύντομα , στο θέμα  γιατί η προσπάθεια παραπληροφόρησης και συγκάλυψης  των ευθυνών   τους, συνεχίζεται  χωρίς  καμία ντροπή.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι  στις προσπάθειες που γίνονται για συγκρότηση ,οι Παρεμβάσεις με περισσή αλαζονεία άλλοτε διεκδικούν τη θέση του Προέδρου θεωρώντας τον εαυτό τους ως μοναδικό εκφραστή της δήθεν αγωνιστικότητάς τους και άλλοτε προτείνουν τυχοδιωκτικά μια τον ένα και μια τον άλλο για τη συγκεκριμένη θέση(εκτός βέβαια από τη ΔΑΚΕ) , προσπαθώντας για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν,  να εμπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να μεγαλώσουν το αδιέξοδο. Αφήνουμε φυσικά εντελώς ασχολίαστο τον  παράλογο ισχυρισμό τους , μεταξύ των άλλων ,ότι ο εκπρόσωπός  τους  δικαιούται δήθεν τη θέση ,επειδή πρώτευσε σε ψήφους  μεταξύ των συνυποψήφιών του στη δική του Παράταξη, που έχει όμως είκοσι (20 !!) ολόκληρες μονάδες απόσταση από την πρώτη   της ΔΑΚΕ .

Από την  άλλη μεριά , παρά τις εξαγγελίες και τις εκφρασμένες θέσεις τους για Αντιπροσωπευτικό Αναλογικό Προεδρείο , οι ΣΥΝΕΚ   κρύβονται  πίσω από την ΑΣΕ  και οι ΑΣΕ πίσω από τις  Παρεμβάσεις  προκειμένου να μην ψηφίσουν τελικά Αντιπροσωπευτικά Αναλογικά.  Τα «παιδία παίζει» κυριολεκτικά δυστυχώς … μόνο που τα παιχνίδια τους κράτησαν πολύ , κούρασαν και μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα για την ΕΛΜΕ .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είναι φανερό ότι εκτός της ΔΑΚΕ ,  οι άλλες  συνδικαλιστικές δυνάμεις στο Δ.Σ σας εμπαίζουν ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο θέμα και περιφρονούν κατάφωρα και  αντιδημοκρατικά την εκλογική εντολή σας.

Επισημαίνουμε κλείνοντας ότι η Παράταξή μας  ως πρώτη και κυρίαρχη δύναμη,  δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη αυτή η ανεύθυνη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.  Θα διασφαλίσουμε με κάθε   δημοκρατικό τρόπο  την εύρυθμη  λειτουργία του Σωματείου. Καλούμε  και τις άλλες Παρατάξεις να υιοθετήσουν επιτέλους μια συμπεριφορά υψηλής ευθύνης  , ανάλογη με τη σημασία και τη σπουδαιότητα των περιστάσεων.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ