ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνάντηση με τον νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο είχαν σήμερα ο πρόεδρος Στ. Τσικριτσής και τα μέλη του δ.σ. του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Αφού δόθηκαν οι ανάλογες ευχές προς τον κ. Σπυρόπουλο για καλή θητεία στηνέα του θέση, ακολούθησε η σχετική ενημέρωση από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας για όλα τα θέματα και φυσικά για την διαδικασία των αποζημιώσεων και παράλληλα συζητήθηκαν τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου τα οποία και προωθήθηκαν από τον προϊστάμενο στην Κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου είναι:

• Άμεση εξόφληση όλων των παραγωγών για όλες τις ζημιές που υπέστησαν το έτος 2021!

• Αύξηση των τιμών αποζημιώσεις των οινοποιήσιμων σταφυλιών διότι δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές πώλησης των τελευταίων ετών!!

• Αύξηση των τιμών σε Νεκταρίνια, πλακέ ροδάκινα ,υπέρ πρώιμα βερίκοκα .

• Οι Τιμές αποζημιώσεις είναι τουλάχιστον 2 φορές μικρότερες από την πραγματική τιμή πώλησης!!!

• Άμεση πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού στο κατάστημα του Ελγα Θεσσαλίας. Διότι το υπάρχων προσωπικό δεν επαρκεί και σύμφωνα με τις νέες μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως θα φέρουν νέες καταστροφές στη γεωργική και κτηνοτροφή παραγωγή της περιοχής!

• Άμεση αλλαγή του κανονισμού με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ