ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΚΟΚΟΥΡΑ – Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας συναντήθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου

Συνάντηση εργασίας είχαν στο Δημαρχείο Τυρνάβου ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ-ΚΔΘ, Νίκο Παπαγεωργίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο ευρύτερα θέματα όσο κυρίως φλέγοντα ζητήματα, όπως η πρόσφατη παρέμβαση του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα σχετικά με το επικίνδυνο κτίριο στην πλατεία Τυρνάβου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΚΔΘ, Νίκος Παπαγεωργίου, ανέπτυξε αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων. Άλλωστε, ήδη το Σάββατο 26.02.2022, το ΤΕΕ – ΚΔΘ είχε αποστείλει σχετική επιστολή σε 17 Δήμους, προτείνοντας την άμεση κινητοποίηση τους, με καταγραφή των επικίνδυνων οικοδομών, κατηγοριοποίησή τους βάσει του βαθμού επικινδυνότητας, καθώς και λήψη άμεσων μέτρων για την άρση αυτής.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας τόνισε πως η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Τόνισε, μάλιστα πως δεν θα διστάσει να πράξει οτιδήποτε απαιτηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως για το επίμαχο επικίνδυνο κτίριο προχώρησαν αμεσότατα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, τόσο με τον νέο έλεγχο που ήδη έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου όσο και με την γνωστοποίηση-αναφορά του θέματος από τον ίδιο τον Δήμαρχο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η άριστη σχέση και η αγαστή συνεργασία Δήμου Τυρνάβου και ΤΕΕ-ΚΔΘ, συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον επ’ ωφελεία των πολιτών.

Στη συνάντηση εργασίας παρέστησαν εκτός του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και του Προέδρου του ΤΕΕ-ΚΔΘ Νίκου Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γερακίνης Δημήτριος, ο Προϊστάμενος Πολεοδομίας-Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, Τζουρμακλιώτης Νικόλαος και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου & πολιτικός μηχανικός Χρήστος Παληός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ