ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Βάσει των πρακτικών της ΕΛΜΕ Λάρισας ενημερώνουμε για το ζήτημα των διεργασιών:

Η παρέμβασή μας με απόφαση ολομέλειας ήταν η εξής: Δε συμφωνούμε με την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ προς εμάς την τρίτη δύναμη για ανάληψη της προεδρίας, επί των προγραμματικών προτάσεων που διαμόρφωσαν.  Βασική αρχή μας είναι το αναλογικό αντιπροσωπευτικό για τη συγκρότηση του προεδρείου. Για αυτό καλέσαμε εκ νέου τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να συμμετάσχουν στο α/α προεδρείο, επιχειρηματολογώντας ότι μετά από δυόμιση χρόνια που δεν κατέστη εφικτή η συγκρότηση, στη συγκεκριμένη συγκυρία, επιβάλλεται. Με αυτό το σκεπτικό απευθύναμε την ερώτηση στις παρατάξεις αν συμφωνούν πως πρέπει  να προκύψει προεδρείο. Απάντησαν:

ΑΣΕ: Παραμένουν στην αρχική θέση για α/α, όμως με την αναλογική συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Ως εκ τούτου δε συμφωνούν σε προεδρείο με τη μη συμμετοχή μίας παράταξης και εξ ορισμού δεν είναι σύμφωνοι με το προγραμματικό προεδρείο.

ΔΑΚΕ: Κάλεσαν όλες τις παρατάξεις να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να αφήσουν στην άκρη τυχόν μικροκομματικούς τακτικισμούς και προσωπικές εμμονές και ότι η συγκρότηση είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από την ετυμηγορία της κάλπης και κατέστησαν αποκλειστικά υπεύθυνες τις παρατάξεις εκτός του εαυτού τους για οτιδήποτε αρνητικό προκύψει.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Το προγραμματικό προεδρείο είναι θέση αρχής τους κι όταν σε ένα σώμα των εννέα συμφωνούν οι 7 υπάρχει πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Δήλωσαν την αδυναμία τους να καταλάβουν γιατί δεν προχωρούν  ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ στη συγκρότηση και υπενθύμισαν ότι η ΑΔΕΔΥ εδώ και πολύ καιρό είναι ακέφαλη. Προέτρεψαν τις παρατάξεις να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να προχωρήσουν σε συγκρότηση εκτός αν είναι άλλο το πρόβλημα των υπολοίπων παρατάξεων και αν δεν υπάρχει τελικά πλειοψηφία.

ΑΣΕ: Εξέφρασαν τη θέλησή τους να προκύψει προεδρείο και είναι προφανές από την κατάθεση της πρότασής τους, που περιλαμβάνει όλες τις παρατάξεις.

ΣΥΝΕΚ: Οι προτάσεις των παρατάξεων οφείλουν να πατούν στην πραγματικότητα, διότι διαφορετικά γίνονται μόνο για να γίνουν. Η πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν έγινε αποδεκτή από καμία παράταξη και πραγματικά αναρωτιόμαστε σε ποιον πλέον την απευθύνουν. Ως παράταξη από τη στιγμή που οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δε συμμετέχουν σε α/α προεδρείο, θα συμμετείχαμε αναγκαστικά, επειδή κρίνουμε αναγκαία τη συγκρότηση στην παρούσα φάση, σε ένα προεδρείο τουλάχιστον με τις άλλες δύο παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΑΣΕ) που έχουν την ίδια θέση. Ωστόσο οι δημοκρατικές αξίες και συμπεριφορές οφείλουν να επιβεβαιώνονται στην πράξη και να μην είναι απλά λόγια. Παρόλη τη δυσκολία που διαφαίνεται στη συγκρότηση του προεδρείου οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του ΔΣ παρεμβαίνοντας στα ζητήματα του κλάδου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Ξαναέθεσαν υποψηφιότητα με πρόεδρο τον Παπαδόπουλο, αφού δε δέχτηκαν ούτε οι ΣΥΝΕΚ ούτε η ΑΣΕ τη θέση του προέδρου.

ΥΓ: για όλα αυτά που με ένα πόλεμο να μαίνεται στη ζωή μας φαίνονται ακόμη πιο ασόβαρα κρινόμαστε όλες οι παρατάξεις και όσο μας αφορά λυπόμαστε μεν πολύ αλλά θα κάνουμε το παν το σωματείο να λειτουργεί, να συμμετέχει σε δράσεις και κινητοποιήσεις και να προωθεί τα συμφέροντα του κλάδου, υπερβαίνοντας τη φθορά από τη μη συγκρότηση σε προεδρείο, με απαίτηση πάντα να γίνονται σεβαστές οι δημοκρατικές αρχές και αξίες στη λειτουργία του και την πρακτική των προσώπων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ