ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: Η δημοτική αρχή θέτει τον Πολιτισμό στην πρωτοκαθεδρία

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ, τα δύο τελευταία χρόνια και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας , όχι μόνο παρέμεινε ενεργό αλλά με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και τη μοναδική αγάπη των συμμετεχόντων για το θέατρο, αύξησε την θεατρική και πολιτιστική του παρουσία.

Πιο αναλυτικά, ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη πορεία φέτος θα παρουσιάσει τρεις θεατρικές παραγωγές με μοναδικά έργα τόσο από ελληνικό όσο και από το παγκόσμιο θέατρο. Παράλληλα, και θέλοντας να έρθει σε επαφή κάθε περιοχή και κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου με το θέατρο, θα πραγματοποιήσει και μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία , ενώ από Σεπτέμβριο και μετά προγραμματίζει παράλληλες θεατρικές εκδηλώσεις , θεατρικά αναλόγια και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου παρακολούθησε τις πρόβες των έργων και αφού συνομίλησε με τους ηθοποιούς των έργων και τον σκηνοθέτη των παραστάσεων Άκυ Μητσούλη ανέφερε ότι «… για ακόμα μια χρονιά, πρωτόγνωρο για τα θεατρικά δρώμενα της περιοχής, μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα καταφέρνει και ανεβάζει τρία θεατρικά έργα! Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που επιτυγχάνεται με τη διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών, σε μια ακόμα δύσκολη περίοδο και για τον πολιτισμό.

Το σίγουρο είναι ότι θα διανύσουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική χρονιά. Στην αντιδημαρχία μας πάντα θέταμε τον πολιτισμό στην πρωτοκαθεδρία και ο οποίος σήμερα, στις πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες ζούμε, είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Ο πολιτισμός δεν σταματάει, ανοίγει τους δρόμους που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου με τριάντα μέλη που συμμετέχουν στις παραστάσεις είναι και φέτος πανέτοιμο. Παρών… Συμμετείχε σε αυτή τη μαγική διαδικασία που λέγεται θέατρο. Διαδικασία όπου ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα και όπου ο πολιτισμός χαράζει τα μονοπάτια για την ολοκλήρωση της ανθρώπινης οντότητας. Θέλω να συγχαρώ όσες και όσους μοχθούν για να επιτύχουν το αποτέλεσμα το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι θα απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ