ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Μία από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης είναι η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία για τις τιμές της 7ης Μαρτίου που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς η Ελλάδα των εκατομμυρίων φτωχών με εργαζόμενους που έχουν από τους χαμηλότερους μισθούς συναγωνίζεται στην ακρίβεια των καυσίμων χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Δανία, αφήνοντας πίσω χώρες οι οποίες έχουν ΑΕΠ ίδιο με αυτό της Ελλάδας.

Η εμμονή των κυβερνώντων στη διατήρηση του υψηλού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό περιβάλλον και τα όποια μέτρα ασπιρίνες που εξαγγέλλει η κυβέρνηση χάνονται στον καθημερινό κυκεώνα των αυξήσεων.

Πλέον με δεδομένες και τις τιμές στις χώρες της Ευρώπης είναι μονόδρομος η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αν είναι δυνατόν και αύριο.

Κάποτε θα πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι τα ακριβά καύσιμα είναι θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας και παράγοντας κατάρρευσης αγροτών, μικρομεσαίων και νοικοκυριών.

Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα τερτίπια περί κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην ενεργειακή κρίση και ας ακολουθήσουν το παράδειγμα χωρών όπως η Κϋπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία για να μην πούμε η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα με τις τιμές των καυσίμων στις 7 Μαρτίου για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ