ΒΡΑΒΕΙΟ «Best City Awards 2022» ΣΕ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ

Απ. Καλογιάννης: Το έργο έχει δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα ανεξέλεγκτης χρήσης των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και έτυχε της στήριξης των πολιτών

Βραβείο για την υλοποίηση του έργου « Έξυπνο Σύστημα Διαχείρισης του Πεζοδρομημένου Κέντρου», απονεμήθηκε στο Δήμο Λαρισαίων και στον Ομιλο OTE στο πλαίσιο των Best City Awards 2022.

Η ανακοίνωση των νικητών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ενώ εκ μέρους του Δήμου το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ντίνος Διαμάντος.

Ειδικότερα, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Ομιλος ΟΤΕ έλαβαν το Silver βραβείο στη θεματική “Βιώσιμη Πόλη” (Liveable City) και σε μία από τις επτά κατηγορίες με τίτλο “Κινητικότητα & Μεταφορές” στον Στόχο “Προσβασιμότητα Χώρων”

Σκοπός των βραβείων Best City Awards , που αποτελούν σταθερό θεσμό πλέον στην Ελλάδα με διεθνή αναγνώριση, είναι να διευκολύνουν τη μετατροπή των κοινοτήτων στην χώρα μας σε πραγματικά έξυπνες και αειφόρες πόλεις, όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την ελεύθερη πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η πολιτεία, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.
Επίσης στους σκοπούς των βραβείων είναι να:
• Αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.
• Προβάλλουν τους ΟΤΑ, φορείς και επιχειρήσεις που θα διακριθούν και να προωθήσουν τις ενέργειές τους ως παραδείγματα.
• Αποδώσουν αξία στη βιώσιμη και ευφυή πόλη.
• Κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους, με ταυτόχρονη βελτίωση των περιβαλλοντικών το υς επιδόσεων.
• Επικοινωνήσουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες που συνεισφέρουν στην πορεία προς την ευφυή και βιώσιμη πόλη.
• Ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δημιουργικών ευφυών κοινοτήτων με ποιότητα ζωής για τους πολίτες.
Τις υποψηφιότητες στα Best City Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκούς, και έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της σχετικής αγοράς.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του για τη βράβευση σημειώνει τα εξής:

«Είναι μια ακόμα σημαντική διάκριση που συνιστά επιβράβευση των προσπάθειών που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων και συνολικά η πόλη. Το «έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης» στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης έβαλε τέλος στην ανεξέλεγκτη παραβίαση των πεζοδρόμων από τα αυτοκίνητα και οργάνωσε με καλύτερο τρόπο τις φορτοεκφορτώσεις για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η λειτουργία του συστήματος έχει τύχει της θετικής αποδοχής των συμπολιτών αφού έδωσε λύσεις σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που εμφανίζονταν στους πεζοδρόμους. Συνεχίζουμε!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ