ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

Διαβεβαιώσεις του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλα

Συνάντηση για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με μέλη του Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας, στο πολιτικό του γραφείο, στη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου, κ.κ. Ελένη Περδίκη, Δημήτρη Σαμουρέλη, Γλυκερία Ντομούζη, Μιχάλη Καπνουτζή, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, και Κωνσταντίνο Ζηματίκα, για τη συνεργασία που είχε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, κατά την οποία διασφάλισε την ικανοποίηση του αιτήματός τους για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στις ΕΠΑΣ, μετά και το νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ. Σημείωσε, δε, ότι ζήτησε την επιβράβευση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.

Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον Χρήστο Κέλλα για τη στήριξή του και την άμεση επαφή με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο δίκαιο αίτημα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαρισαίος Βουλευτής, πρόσφατα, είχε συναντηθεί με τον κ. Πρωτοψάλτη, στον οποίο επέδωσε το υπόμνημα του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και αναγνώρισης της προσφοράς των συμβασιούχων. Ειδικότερα, είχε τονίσει πως οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μετά τη λήξη της σύμβασής τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. Ιδιαίτερα, δε, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ΕΠΑΣ Λάρισας, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο σχολείο του ΟΑΕΔ πανελλαδικά και, σε σύνολο 62 καθηγητών, διαθέτει μόλις 15 μόνιμους, 9 αναπληρωτές και 38 ωρομίσθιους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Με τους φίλους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία τούς ενημέρωσα για την ανταπόκριση του Διοικητή του ΟΑΕΔ στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμους διορισμούς.

Δεδομένου ότι οι τελευταίες προσλήψεις στις ΕΠΑΣ έγιναν το 2007, το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ προτίθενται να προχωρήσουν στην έκδοση προκήρυξης, η οποία πρέπει να προασπίζει την πολυετή εμπειρία των διδασκόντων, θωρακίζοντας τη βιωσιμότητα των σχολών που αποτελούν τον πυλώνα του τρίτου επιπέδου ακαδημαϊκών προσόντων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ