ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Ύστερα από την παράδοση της υπηρεσίας πρασίνου σε ιδιώτες έναντι τιμήματος 2,4 εκ ευρώ, της υπηρεσίας Η/Μ (ηλεκτροφωτισμός) με 14εκ ευρώ, από χθες και η συντήρηση των παιδικών χαρών, που ανήκε ως κομμάτι στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, παραδόθηκε σε ιδιωτική εταιρία των Αθηνών έναντι του ποσού των 278.008 ευρώ για δυο έτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) του Δ. Λαρισαίων, σε πλήρη σύμπνοια η διοίκηση Καλογιάννη που στηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ.α. μαζί με τους εκπροσώπους της παράταξης της ΝΔ και που επικεφαλής της στην αρμόδια επιτροπή είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαμάκος, υπερψήφισαν την πρόταση να ιδιωτικοποιηθεί και η συντήρηση των παιδικών χαρών.

Μόνο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση επισημαίνοντας ότι άλλη μια υπηρεσία του δήμου ιδιωτικοποιείται και υποβαθμίζεται. Τη στιγμή που υπάρχει ένα αξιόλογο εργατικό -τεχνικό δυναμικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας και που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία όχι μόνο στη συντήρηση αλλά και την κατασκευή αξιόλογων παιδικών χαρών με πολύ πιο οικονομικό τρόπο.

Όμως και αυτή η υπηρεσία και οι εργαζόμενοί της εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο και της παρούσας δημοτικής αρχής, καθώς όχι μόνο δεν έχει εξασφαλιστεί με ευθύνη της ένας αξιοπρεπής χώρος για να την στεγάσει, το προσωπικό της και τα μηχανήματά  βρίσκονται σε πρόχειρα παραπήγματα, αλλά χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς δεν ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα, ενώ της αφαιρείται συστηματικά και κομμάτι του έργου για να δίνεται σε εργολάβους. Η διοίκηση Καλογιάννη όπως και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία ότι είναι ορκισμένοι εχθροί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Για όλα αυτά η δημοτική αρχή Λάρισας έχει σοβαρές ευθύνες, καθώς είναι πολιτική της επιλογή να υποβαθμίζει υπηρεσίες του δήμου, αξιοποιώντας το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης και να ταΐζει με ζεστό κρατικό χρήμα τους εργολάβους, ανοίγοντας τους την όρεξη για μεγαλύτερο μερίδιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους του δήμου όπως και το λαό της πόλης να βγάλει τα συμπεράσματά του απ’ αυτή την πολιτική που εφαρμόζει η παρούσα δημοτική αρχή και στηρίζει απόλυτα η αντιπολίτευση της ΝΔ, «ψηφίζοντας παρέα» τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του δήμου. Απαιτείται η οργάνωση του αγώνα για να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας, άμεσα διορισμούς με μόνιμο προσωπικό και αύξηση των κρατικών πόρων για τη λειτουργία του δήμου, να πάει κόντρα σε κάθε ιδιωτικοποίηση που προωθείτε και που αντικειμενικά εξυπηρετεί τους μεγαλοεργολάβους – επιχειρηματίες Α.Ε. που απομυζούν το κρατικό χρήμα και στέλνουν το λογαριασμό στο λαό. Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας στον αγώνα αυτό στέκονται και θα σταθούν στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ