ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, προβλέπεται η παράταση στην προθεσμία προσαρμογής των καταστατικών των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ο λόγος της παράτασης είναι η αδυναμία των Αγροτικών Συνεταιρισμών να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, οι οποίοι δεν επέτρεπαν την ασφαλή πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των γενικών συνελεύσεων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών να μην έχουν προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού τους εντός της προβλεπόμενης στην παρ. 2 του άρθρου 36 του ν.4673/2020 προθεσμίας (11.03.2022).

Η ρύθμιση που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’ και άλλες επείγουσες διατάξεις», θα έχει ισχύ από τη λήξη της προθεσμίας που έδινε ο ν.4673 (δηλαδή από 11.03.2022).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ