ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι κακοτεχνίες των δρόμων μπορούν να προκαλέσουν στο αυτοκίνητο ή στο μηχανάκι σοβαρές ζημιές ή και να προκαλέσουν ατύχημα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημίωση από τον υπεύθυνο για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Όποιος υφίσταται ζημία από πτώση σε λακκούβα, μπορεί να καλέσει την τροχαία για να καταγραφεί το συμβάν (δελτίο συμβάντος) και έπειτα να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή της Περιφέρειας, αν η περιοχή ευθύνης ανήκει στην αρμοδιότητά της, και να αιτηθεί την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη.

Αν πρόκειται για σωματική βλάβη θα είναι ωφέλιμο να προσκομίζει και ιατρική γνωμάτευση και τιμολόγιο από τις δαπάνες στις οποίες υποβλήθηκε για την αποκατάσταση της υγείας του.

Το ίδιο ισχύει και για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το όχημα ή το δίκυκλο του παθόντα. Μπορεί επίσης να προσκομίσει και προτιμολόγιο εάν αδυνατεί να καταβάλλει χρήματα για την αποκατάσταση της βλάβης του οχήματος.

Εάν δεν τελεσφορίσει η προσπάθεια του παθόντα να αποζημιωθεί εξωδικαστικά, τότε μπορεί να απευθυνθεί στον Συνήγορο του πολίτη και να ζητήσει την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Συνήγορο του πολίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ