ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σφοδρές αντιδράσεις για τον «ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα» που φέρεται να μετέδιδε από το… σπίτι του στην Κυψέλη! – Τι αναφέρει ο ανταποκριτής στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει αναφορικά με τον «ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα», ο οποίος φέρεται να έκανε «ρεπορτάζ» από το… σπίτι του στην Κυψέλη!

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για αλαλούμ και παλινωδίες της διοίκησης της ΕΡΤ στην κάλυψη του πολέμου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, «η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, σχολιάζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ “έβγαζε” τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ».

Ο ίδιος επισημαίνει στην ανάρτησή του:

«Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;»

Το γεγονός κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για υπεκφυγές από τον πρόεδρο της δημόσιας τηλεόρασης.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται:

«Στα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας κοροϊδεύει τους πολίτες μπροστά στα ίδια τους τα μάτια.

Ο κ. Ζούλας προκειμένου να απαντήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, δεν τόλμησε να εκδώσει μια στοιχειώδη ανακοίνωση, αλλά κατέφυγε στην μέθοδο των «πηγών της ΕΡΤ», πίσω από τις οποίες φυσικά βρίσκεται ο ίδιος.

Οι «πηγές της ΕΡΤ» – Ζούλας, λοιπόν, αναφέρουν ψευδώς ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν απέκρυψε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος μετέδιδε από τη Μόσχα «ανταπόκριση»… μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη.

Όμως τα βίντεο των «ανταποκρίσεών» του διαψεύδουν απολύτως τις «πηγές» και ξεσκεπάζουν το φιάσκο Ζούλα το οποίο προσβάλει ανεπανόρθωτα την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και εκθέτει τους έντιμους δημοσιογράφους της.

Αναμένουμε την αυτονόητη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της δικαιοσύνης.

Η παραίτηση όλων των υπευθύνων ξεκινώντας από τον ανεύθυνο πρόεδρο της ΕΡΤ είναι μονόδρομος ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας μετά τα χυδαία ψέματα και την παραπληροφόρηση».

alfavita.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ