ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ευαγγελίας Λιακούλη

Θλίψη προκάλεσε στην ιατρική κοινότητα της Λάρισας, στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η είδηση του θανάτου του Λαρισαίου γυναικολόγου Κωνσταντίνου Ζαφείρη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12 μ. στην εκκλησία Ανάστασης του Λαζάρου στο νέο κοιμητήριο Λάρισας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Στο άγγελμα του θανάτου του η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Aποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση, τον Κώστα Ζαφείρη, έναν εξαιρετικό επιστήμονα και σπουδαίο Άνθρωπο της Λάρισας.

Ο γυναικολόγος– μαιευτήρας χιλιάδων γυναικών, αξίωσε τη ζωή, φέρνοντας στον κόσμο χιλιάδες παιδιά της Λάρισας, πολλά από τα οποία φρόντισε ο ίδιος, να γνωρίσει στη συνέχεια της ζωής τους και να πληροφορείται διαρκώς για την πορεία τους,

Αυτό, όπως έλεγε, ήταν η «εσωτερική του ανάγκη» , η μεγάλη του χαρά να βλέπει τα παιδιά που αυτός έφερε στη ζωή, να προχωρούν, να αναπτύσσονται , να προοδεύουν και να γίνονται χρήσιμοι Άνθρωποι

Δημοκράτης και προοδευτικός στις αντιλήψεις και στις πρακτικές, βρέθηκε στις  πρώτες γραμμές των δημοκρατικών αγώνων, μέλος του ΠΑΣΟΚ, πιστός στις αρχές και τις αξίες μας, δεν έγινε ποτέ πολιτικός γυρολόγος, αλλά έμεινε και έδωσε μάχες για την δημοκρατία και την προκοπή του τόπου μας, μέσα από τις γραμμές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Ο Κώστας Ζαφείρης, ήδη μας λείπει.

Μας λείπει η αυθεντική και ανυπόκριτη ευγένειά του, ο μεστός και ουσιαστικός λόγος του, η τρυφερότητα με την οποία προσέγγιζε την ανθρώπινη ύπαρξη.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, έγινε εθελοντής στο Κοινωνικό Ιατρείο, δηλώνοντας ότι

«οι ώρες και οι μέρες είναι τέτοιες, που ο ένας πρέπει να δώσει το χέρι στον άλλο.. διότι όπως είπε και ο Ιπποκράτης, όπου υπάρχει φιλανθρωπία, ανθεί και η επιστήμη» .

Ολες τις σκέψεις του, τις ελπίδες του και την αγάπη του για τους Ανθρώπους, την εξέφραζε και μέσα από τα ποιήματά του, τα οποία έγραφε και μοιραζόταν συχνά μαζί μας.

Και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, ότι τα περισσότερα από αυτά, είχαν μέσα τους τη λέξη «φως», «αγάπη», «αξία», «ιδέα»…

Προφανώς, περιέγραφε τον εαυτό του, χωρίς να το ξέρει…

Καλό Ταξίδι, αγαπημένε και ξεχωριστέ Φίλε, Κώστα Ζαφείρη

Ήδη, μας  λείπει το «Φώς» σου…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ