ΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΖΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε δίκαιη επανεξέταση των πορισμών για τις ζημιές που έχουν υποστεί τον περασμένο Απρίλιο κερασοπαραγωγοί στην Ποταμιά της Αγιάς, ζητά με δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε δίκαιη επανεξέταση των πορισμάτων που αφορούν τους κερασοπαραγωγούς στην Ποταμιά της Αγιάς.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς είναι δυνατό να είναι ανάστατο ένα ολόκληρο χωριό από τα αρχικά πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ για τον περυσινό παγετό (Απρίλιος 2021) στα κεράσια. Σχεδόν σε όλους τους παραγωγούς αναγνωρίστηκε ποσοστό ζημίας 20% με 30%, αλλά και στους λίγους στους οποίους αναγνωρίστηκε υψηλότερο ποσοστό, η ζημιά στην παραγωγή ήταν ελάχιστη, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ.

Καλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν – όπως έχουν υποχρέωση άλλωστε – με συναίσθηση καθήκοντος που χαρακτηρίζει τους υπαλλήλους, αλλά και δικαιοσύνη όλα τα πορίσματα. Σε κάθε περίπτωση, θα παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και αν χρειαστεί θα ασκήσω κάθε μέσο που μου δίνει η βουλευτική μου ιδιότητα, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ