ΣΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΕΛΦΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας λέει πως τα νοικοκυριά έχουν αποταμιεύσεις για να αντέξουν την ακρίβεια, διότι είχαν ενισχυθεί αρκετά από την κυβέρνηση λόγω πανδημίας! (βίντεο)

«Η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις κυβερνήσεις εκείνες που δώσανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα μεγαλύτερα ποσά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ως έναν βαθμό αυτό αντανακλάται σήμερα σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποταμιεύσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Άρα ένας σημαντικός αριθμός νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, έχουν σημαντικά αποθεματικά – όπως έχει και το ελληνικό κράτος – για να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό, όπως αυτό», δήλωσε, επί λέξει, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας,  Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά», συμπλήρωσε.

Πάμε πάλι: Αυτός ο τύπος – ο Στουρνάρας – λέει πως έχεις αποταμιεύσεις για να αντέξεις την ακρίβεια, την ώρα που οι τιμές σε βασικά είδη κατανάλωσης έχουν πάει στα ύψη και τα καύσιμα καθημερινά σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο! Γιατί έχεις αποταμιεύσεις; Διότι σε βοήθησε πολύ, λέει ο Στουρνάρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω πανδημίας. Ναι, ισχυρίζεται πως από τα επιδόματα φτώχειας σου περίσσεψαν κιόλας και τώρα μπορείς και να ξοδεύεις!

Εσύ τι λες στον Στουρνάρα;

Εμείς, πάντως έχουμε ένα ερώτημα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας: Αλήθεια, κύριε Στουρνάρα και  σε εσάς – όταν πάτε σούπερ μάρκετ –  ζητάνε σέλφι, όπως γίνεται και με τον υπουργό Αναπτύξεως, Αδ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με δήλωση του;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ