Μ. ΜΟΥΣΙΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ

Εκτίναξη της τιμής στο ψωμί αναμένεται τις επόμενες ημέρες καθώς ήδη υπάρχει άνοδο 60% στη τιμή των σιτηρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλη Μούσιο.

«Οι πρώτες παραλαβές την προηγούμενη εβδομάδα των μαλακών σιτηρών έχει φτάσει η τιμή τους 60% πάνω. Είχαμε το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Γενάρη μία ανοδική τάση στα σκληρά σιτηρά που ξεκίνησαν από το καλοκαίρι και είχαν φτάσει στο 90%. Το μικρό τσουβάλι από 13 – 15 ευρώ που ήταν παλιά, ξεπέρασε τα 22 ευρώ», εξήγησε ο κ. Μούσιος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

«Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», πρόσθεσε ο κ. Μούσιος, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, θα είναι αναπόφευκτες. Εξήγησε ότι «υπάρχουν και εισαγωγές από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, όλες αυτές όμως έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν κάνουν εξαγωγές σιτηρών».

«Θα δούμε τις επόμενες ημέρες σίγουρα αυξήσεις. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιες θα είναι αυτές, αλλά σίγουρα δεν θα σταματήσουμε εδώ. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει που θα φτάσουν οι αυξήσεις» κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ