ΕΛΑΜΨΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΑΓΑΠΗ – ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ – ΙΣΟΤΗΤΑ

Ο Γιώργος Μπαζάνης μιλά για το σπουδαίο εγχείρημα των 21 Λαρισαίων τραγουδιστών ( Larissa Sings – We Are The World) που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα

Για την ιδέα και τις αφορμές που οδήγησαν στο ” Larissa Sings – We Are The World”, μιλάει στο paidis.com ο εμπνευστής της προσπάθειας Γιώργος Μπαζάνης στέλνοντας για μια ακόμη φορά μηνύματα ειρήνης, αλλά και αισιοδοξίας, αφού μας δείχνει ότι μέσα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε υπάρχουν χαραμάδες ελπίδας που εδράζουν στη μουσική και γενικότερα στον πολιτισμό και τη δημιουργία.

Δείτε τί αναφέρει:

“Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε στις αρχές του 2022 ενώ ο κόσμος ασφυκτιούσε ήδη  για χρόνια κάτω από τα δεινά της ανέχειας και της πανδημίας.

Οι αρχικές αφορμές λοιπόν για το Larissa Sings – We Are The World, ήταν δύο.

Η πρώτη ήταν η εσωτερική ανάγκη για δημιουργία. Να δημιουργηθεί κάτι όμορφο και δυνατό σε πείσμα των καιρών και της ασχήμιας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Κάτι που θα μας ξυπνήσει, θα μας ενώσει, θα μας δώσει θάρρος κι ελπίδα ν’ αντέξουμε.

Η δεύτερη αφορμή ήταν πως θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλο τον κόσμο, τη δύναμη της μουσικής και των άμεσων εκφραστών της, των καλλιτεχνών. Ενός κλάδου που η πανδημία έπληξε περισσότερο ίσως από κάθε άλλον.

Το “We Are The World” του Michael Jackson & Lionel Richie είναι ένα αριστούργημα των 80’s που έμοιαζε να έχει τα στοιχεία που θέλαμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι ένα γνωστό, αγαπημένο κομμάτι, με πολλαπλούς ερμηνευτές και διαχρονικό στίχο.

Αφού το δουλέψαμε αρχικά μαζί με τη γυναίκα μου, την Χριστίνα Σάκκα, μία εκ των ερμηνευτριών, για να δούμε πως περίπου μπορεί να υλοποιηθεί, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποιοι τραγουδιστές θα ταίριαζαν καλύτερα σε κάθε ρόλο.

Μοιραστήκαμε την ιδέα με τους φίλους μας καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα άρχισα να δουλεύω τη μουσική. Όλοι δέχτηκαν με ενθουσιασμό και ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις. Η μίξη 21 διαφορετικών τραγουδιστών δεν ήταν εύκολη αλλά οι ερμηνείες ήταν τόσο συγκλονιστικές που δούλευα χαμογελαστός για ώρες, σίγουρος για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Και κάπου εκεί, ξεσπάει ο πόλεμος στην Ουκρανία…

Δεν ξέρω πως να το περιγράψω… Σίγουρα σε όλους μας έχει τύχει να ακούμε ένα τραγούδι απλά γιατί μας αρέσει και μετά να ξανακούμε το ίδιο κομμάτι ερωτευμένοι και να νομίζουμε πως μιλάει για εμάς.

Κάπως έτσι έγινε εδώ… Από τη μια στιγμή στην άλλη οι στίχοι έγιναν τόσο κοφτεροί και τόσο επίκαιροι, που θα ‘λεγε κανείς πως γράφτηκαν σήμερα.

Το μήνυμα του τραγουδιού για ειρήνη, αγάπη, αδελφοσύνη και ισότητα έλαμψε τόσο έντονα που δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθεί η σύνδεσή του με τα τρομακτικά γεγονότα του πολέμου.

Και αφού είχε ολοκληρωθεί το μουσικό μέρος, σειρά πήρε το οπτικό κομμάτι. Εδώ ουσιαστικά μιλάμε για μια “εικαστική παρέμβαση” όπου ήχοι και εικόνες εναλλάσσονται, συνδυάζονται και αντιπαρατίθενται, σε ένα συνεχές παιχνίδισμα, που μόνο ο Δημήτρης Βάλλας θα μπορούσε να “ζωγραφίσει”.

Η πρεμιέρα του βίντεο στο YouTube έγινε το Σάββατο 12/03/22 στις 20:00.

Η άμεση αποδοχή του κόσμου ήταν κολακευτική, συγκινητική και για μένα μια εμφανής ένδειξη της δύναμης της μουσικής και της μοναδικής της ικανότητας να επιδρά στην ψυχή μας”.

Οι 21 καλλιτέχνες κατά αλφαβητική σειρά ήταν οι : Αλέξανδρος Τσιωνάς, Αποστόλης Βελεσιώτης, Αποστόλης Φωτιάδης, Αρετή Παπαναστασίου, Γιάννης Κοτσερίδης, Γιάννης Σάκκας, Γιώργος Μπαζάνης, Εβίτα Θεοδωροπούλου, Κατερίνα Κεχαγιά, Κώστας Μιχάλης, Κώστας Παναγούλης, Μαριάννα Ζάχου, Πάνος Μπαντικούδης, Ρούλα Πίκουλα, Στέλιος Παπακώστας, Τάσος Λυτρίδης, Φάνης Μπουχλαριώτης, Φάνης Νικόπουλος, Χρήστος Παπαχρήστος, Χριστίνα Σάκκα, Iris Loar

Απολαύστε το κομμάτι που συγκίνησε όλη την Ελλάδα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ