ΚΑΛΠΙΚΟ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του δ.σ.

Είναι κάλπικο το όχι στον πόλεμο που είπε με το πρόσφατο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων. Και λέμε ότι είναι τέτοιο γιατί η δημοτική Αρχή Λάρισας που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, κ.α. όπως και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης, κάνουν ότι μπορούν και χρησιμοποιούν όλη την προπαγάνδα της μιας πλευράς για να βάλουν τον λαό στο δίλημμα να διαλέξει μεταξύ των δύο ληστών.

Όλοι τους έχουν διαλέξει το έναν απ’ τους δυο ληστές, τους Ευρωνατοϊκούς, ανεξάρτητα με το ότι προσπαθούν μέσα απ’ το ψήφισμα να το συγκαλύψουν ψελλίζοντας και κάτι «για επιθετική πολιτική ανάπτυξης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς». Γι’ αυτό και δεν λένε κουβέντα για την εμπλοκή της χώρας και της πόλης μας, δεν βγάζουν άχνα για την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στην 110Π.Μ., το «Ευρωστρατηγείο» στην 1η Στρατιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καταψηφίζοντας αυτή την απαράδεκτη «σούπα» που ήρθε για ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ότι: Θεωρεί απαράδεκτη την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.  Λέμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και τον λέμε ιμπεριαλιστικό γιατί είναι ένας άδικος πόλεμος, που γίνεται για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων (ρωσικών, αμερικανικών, ευρωπαϊκών κ.λπ.) στον ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους χρόνια τώρα για σφαίρες επιρροής, δρόμους αγωγών ενέργειας, πρώτες ύλες κλπ.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις διαψεύδουν όσους θέλουν να μας πείσουν ότι το δίλημμα είναι να διαλέξουμε εάν θα είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ή με τη Ρωσία. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η πλευρά που όταν τίθεται το πραγματικό δίλημμα που υπάρχει: Με τους ιμπεριαλιστές ή με τους λαούς;», απαντάει ξεκάθαρα: με τους λαούς!

Η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για λογαριασμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της “συμμαχίας” που έχει σκορπίσει το θάνατο σε όλη την υφήλιο, βάζει στο στόχαστρο και το λαό μας. Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο, στην πόλη μας τη Λάρισα στην 110ΠΜ. κ.α.

Το Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Σημαίνει:

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Με αυτή την έννοια, η αληθινή αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας σε αυτόν, η καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας αλλά ταυτόχρονα και η καταδίκη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που πυροδοτούν τον πόλεμο και σπρώχνουν την Ουκρανία στον όλεθρο.

Η αληθινή αλληλεγγύη είναι ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, είναι η γνήσια ανθρώπινη λαϊκή αλληλεγγύη που μπορεί να εκφράζεται με κάθε τρόπο, είναι η εναντίωση στη δράση και φασιστικών ομάδων.

Σε αυτό το καθήκον που είναι πατριωτικό και ταυτόχρονα διεθνιστικό πρωτοστατούμε ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στη χώρα μας. Σε αυτό το καθήκον καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ακολουθήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ