ΚΥΝΙΚΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Β. Κόκκαλη

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις εξωφρενικές αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια που πυροδοτούν μπαράζ ανατιμήσεων σχεδόν στα πάντα, για να κρυφτεί πίσω από τη «διεθνή συγκυρία» και να αφήσει στο έλεος του Θεού τους πολίτες» σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει:

«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα καταναλωτή βρίσκει την ελληνική κοινωνία σε ένα πολυεπίπεδο τέλμα και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις εξωφρενικές αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια που πυροδοτούν μπαράζ ανατιμήσεων σχεδόν στα πάντα, για να κρυφτεί πίσω από τη «διεθνή συγκυρία» και να αφήσει στο έλεος του Θεού τους πολίτες.

Οι διαφαινόμενες ανακοινώσεις περί «στοχευμένης ελάφρυνσης» δείχνουν το πως αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης την αγωνία του συνόλου των πολιτών για όλα όσα βιώνουν το τελευταίο διάστημα. Αντί να προχωρήσουν σε γενναίες και οριζόντιες αποφάσεις ελάφρυνσης, ξορκίζουν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στον ΦΠΑ και δημιουργούν κοινωνικούς αυτοματισμούς και πολίτες δύο και περισσοτέρων ταχυτήτων.

Και την ίδια ώρα, ενώ οι βιομήχανοι καταγγέλλουν αισχροκέρδεια στον τομέα της ενέργειας, ο πρωθυπουργός της χώρας παριστάνει τον… κυνικό θεατή σε έναν οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδών.

Είναι δε, απορίας άξιο, το πώς σχεδιάζουν νέες – υποτίθεται – ελαφρύνσεις, όταν δεν έχουν εξοφλήσει τις προηγούμενες! Όταν δεν έχουν δώσει ακόμη το επίδομα των 250 ευρώ των Χριστουγέννων σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους!

Η ολίσθηση της κυβέρνησης είναι ραγδαία και η στάση της απέναντι σ’ αυτή την έκτακτη συγκυρία είναι αποκαλυπτικώς ενδεικτική του πως η ίδια ερμηνεύει την πρώτιστη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τους πολίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ