ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ;

Χαράτσι και μάλιστα αναδρομικά καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες της εστίασης σε όλο το δήμο

Ευθεία επίθεση στη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλιος Ροντούλης για την επιβολή του τέλους 0,5% επί του τζίρου στα καταστήματα εστίασης, στέλνοντας μάλιστα ειδοποιητήρια για οφειλές του 2019 στους καταστηματάρχες.

Ο κ. Ροντούλης μίλησε για απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα σε μία εποχή που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μείνουν όρθιες έχοντας περάσει από μία τεράστια κρίση λόγω του κορωνοϊού και προσπαθώντας να επιβιώσουν λόγω των τεράστιων αυξήσεων σε ρεύμα και καύσιμα αλλά και σε πρώτες ύλες.

Μάλιστα κάλεσε το δήμαρχο να μην κρύβεται πίσω από το νομοθετικό πλαίσιο που κάνει λόγο για υποχρεωτική επιβολή του τέλους θυμίζοντας ότι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν το επέβαλαν, αλλά και επισημαίνοντας ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας στον συγκεκριμένο νόμο αφού αμφισβητεί την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη ο δήμαρχος επέλεξε να επιβάλει το τέλος για να μπορέσει να βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στο δήμο με την πρόσληψη ειδικών συνεργατών, αλλά και με την επιλογή του να προχωρήσει το έργο ανακατασκευής της πλατείας που χρεώνει το δήμο με περίπου 350.000€.

“Νομίζετε ότι βρήκατε τη χρυσοφορά όρνιθα για να πληρώσετε τις αστοχίες και τις επιλογές σας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ροντούλης απευθυνόμενος στο δήμαρχο, ενώ έγινε ακόμη πιο αιχμηρός όταν άκουσε από τον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας ότι εκείνος έστειλε τα ειδοποιητήρια χωρίς καν να ενημερώσει τη δημοτική αρχή.

“Εύλογα δημιουργείται η απορία για το αν είναι δήμαρχος ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας και διευθυντής ο δήμαρχος” σημείωσε ο κ. Ροντούλης ζητώντας να μάθει για το ποιός είναι τελικά ο πραγματικός δήμαρχος Τυρνάβου.

Πάντως όπως προέκυψε χθες από τη συζήτηση οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν το 0,5% επί του τζίρου για τα έτη 2019, 2020 και 2021, ενώ από φέτος θα πληρώνουν το 0,5% ανά τρίμηνο βάσει των δηλώσεων ΦΠΑ που καταθέτουν στη ΔΟΥ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ