ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σύμφωνα με την αριθμ. 54/03-03-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, αποφασίστηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με την αρνητική ψήφο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση », η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή της λήψης απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά στην κατάπαυση του πυρός και στην ειρήνη στην Ουκρανία.

Ως εκ΄ τούτου, αποφασίστηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ από τις παρατάξεις «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα», και «Λαρισαίων Κοινόν» με τη διαφωνία της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση », η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την αιματοχυσία και τις καταστροφές στην Ουκρανία .

Καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και κάθε πρόκληση που τροφοδοτεί την ένταση και οδηγεί στην αναθεώρηση των Συμφωνιών και των συνόρων .

Ζητά την άμεση κατάπαυση των συγκρούσεων και την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη της Ουκρανίας.

Εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση της διεθνούς έντασης, με την επιθετική πολιτική ανάπτυξης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και με τις αντίστοιχες επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας απέναντι σε ανεξάρτητες χώρες, με μόνο διακύβευμα ουσιαστικά την κατοχή των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη. Καλεί στην αποφυγή ενεργειών που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω πόλωση και την αναβίωση συνθηκών ψυχρού πολέμου.

Διακηρύσσει την προσήλωση στον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών, καθώς και την προάσπιση των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, την επίλυση των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και όχι την ισχύ των όπλων . Καμία αντίθεση, καμία ενεργειακή κρίση δεν δικαιολογεί την χρήση βίας στην αυγή της τρίτης χιλιετίας

Καλεί την κυβέρνηση να συμμετέχει σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, με έμφαση την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελώντας μέρος της λύσης .Παράλληλα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας, με παράλληλη στήριξη του λαού ώστε να μη φορτωθεί τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα λοιπά αγαθά.

Η ειρήνη είναι το ζητούμενο για τους λαούς και σ’ αυτό το αίτημα πρέπει να στρατευτούμε . Ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή των κινημάτων ειρήνης.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ