Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Ιωάννης Χώτος με την Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κα Ευθυμία Καλογήρου

Υπεγράφη η σύμβαση της ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ, για τη σύνδεση της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πιστοποιώντας το διαχρονικό ενδιαφέρον των παραγωγικών /  βιομηχανικών μονάδων για τη μετάβασή τους στη χρήση του φυσικού αερίου.

Διαθέτοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις με έδρα τη Φαλάνη του Δήμου Λάρισας και διεθνή εξαγωγική δραστηριότητα, τα τυροκομεία ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ συνδυάζουν την τεχνογνωσία ενός αιώνα, στοχεύοντας στη διάθεση βέλτιστης ποιότητας προϊόντων στην αγορά.  Η ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυο χαμηλής πίεσης το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή της Φαλάνης, με ετήσια κατανάλωση που αναμένεται να ξεπεράσει τα ~400.000 Nm3 φυσικού αερίου.

SONY DSC

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την υλοποίηση των έργων για την ένταξη της Φαλάνης στο δίκτυο διανομής, η οποία θα επιτρέψει την σύνδεση των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας. Σε απόλυτη συμφωνία με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το δίκτυο της  Φαλάνης αναμένεται να τροφοδοτηθεί στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2022 με την τεχνολογία Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG).

Το Φυσικό Αέριο παραμένει η πρώτη επιλογή από τον παραγωγικό κλάδο καθώς συμβάλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα ως το καθαρότερο συμβατικό καύσιμο, συντελεί στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχή αλλά και τη μείωση της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ