ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου η ενημέρωση μαθητών του 3ου Λυκείου Λάρισας σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας των μαθητών από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ενημερωτικών βίντεο, χρήσιμων συμβουλών – οδηγιών, αλλά και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των μαθητών που παρακολούθησαν την ενημέρωση στη διοργάνωση εκδήλωσης διάχυσης της γνώσης που αποκόμισαν στη σχολική κοινότητα με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού κ. Αντώνη Μπλέτα.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Μαρίνα Κολλάτου- με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ