ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΕ ΤΟ Α.Τ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μια σημαντική υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων και μία 53χρονη δικηγόρος από την Αθήνα, γυναίκες από την Αλβανία και οικογένειες Ρομά, εξιχνίασε το Α.Τ. Τυρνάβου, βάζοντας τέλος στη δράση ενός κυκλώματος που δήλωνε σε ληξιαρχεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ληξιαρχείο του Τυρνάβου ανύπαρκτα τέκνα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τη μία για την παράνομη είσπραξη οικογενειακών επιδομάτων από τους δήθεν γονείς, για αποφυγή στράτευση των πατεράδων μέσω δήθεν πολυτεκνίας και αργότερα για την παράνομη ελληνοποίηση κυρίως γυναικών από την Αλβανία με την εξασφάλιση ταυτοτήτων στα ονόματα των ανύπαρκτων τέκνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com το κύκλωμα λειτουργούσε από τη δεκαετία του ’90 όταν ζευγάρια Ρομά με υπεύθυνες δηλώσεις, συμβολαιογραφικές πράξεις ή και δικαστικές αποφάσεις δήλωναν ανύπαρκτα τέκνα στα ληξιαρχεία και απολάμβαναν παρανόμως επιδόματα και απαλλαγή στράτευσης.

Τα τέκνα που δηλώνονταν ήταν κυρίως κορίτσια που δεν αναζητούνται από την πολιτεία κατά την ενηλικίωση.

Στη συνέχεια με τις ληξιαρχικές πράξεις και με τη συνδρομή της δικηγόρου εκδίδονταν δελτία ταυτότητας στο όνομα των ανύπαρκτων τέκνων που στην πορεία πωλούνταν σε αλλοδαπές κυρίως από την Αλβανία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα είχε έδρα την Αττική, ενώ 7 τουλάχιστον από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν αφορούσαν άτομα στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο.

Τις έρευνες παρακολουθούσε στενά και η Εισαγγελία στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ