ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Μπίλλη Απόστολο,, τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τον Δ/ντή της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, πραγματοποίησε αυτοψία στις δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Το κλιμάκιο επισκέφθηκε περιοχές με δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών. Ζημιές διαπιστώθηκαν σε πρώιμες ποικιλίες, που ήταν σε ανθοφορία, και αποφασίστηκε να γίνει αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ και εντός 15/νθημέρου οι δενδροκαλλιεργητές πρέπει να δηλώσουν στους κατά τόπους ανταποκριτές τα ζημιωθέντα κτήματά τους. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο, ήταν ο ισχυρός παγετός -6,5 βαθμούς Κελσίου, που καταγράφηκε από τους μετεωρολογικούς σταθμούς Νέσσωνος και Γόννων. Η εξέλιξη των ζημιών παρακολουθείται συνεχώς από τους επιστήμονες».

«Μετά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Τεμπών, σε σύσκεψη με τους Γεωπόνους του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αποφασίστηκε να καλέσουμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας για έλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημιές. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη των ζημιών και μας ενημερώνουν για την πορεία ”, αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης. “Κατανοούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας του όψιμου παγετού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ως δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στους δενδροκαλλιεργητές, συμπαραστεκόμαστε στα προβλήματά τους και είμαστε διατεθειμένοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να τους παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν», τονίζει ο Δήμαρχος.

Στην αυτοψία συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου του Αντιπεριφερειάρχη, του προϊστάμενου ΕΛΓΑ και του Δ/ντή Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας, οι Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Γκανάτσιος και Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο τοπικός σύμβουλος Συκουρίου κ. Γιώργος Λιόγκας, ο τοπικός σύμβουλος Πουρναρίου κ. Ηρακλής Γεροκώστας, ο Προϊστάμενος Φυτοπροστασίας κ. Δημ. Σταυρίδης και δενδροκαλλιεργητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ