ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καλεί τα Σωματεία , κάθε εργαζόμενο ,τους φορείς της πόλης, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη. Συνεχίζουμε, ύστερα και από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και στην Λάρισα στις 4 Μάρτη, μέσα από τις οποίες δείξαμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για να προστατεύσουμε την υγεία και την ίδια μας την ζωή.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά με την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας, με αρχή την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μάρτη στις 18:30 στο αμφιθέατρο του 4ου – 37ου Δημοτικού Σχολείου.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους λένε «φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο» ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία και την ζωή.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και νέα που αναγνωρίζει ότι δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση για τον λαό μας με τη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι μέσα από τα Σωματεία τους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, νε υπερασπιστούμε την ζωή μας και το εισόδημα μας!!! ΒΑΖΟΥΜΕ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!

• Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

• Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι , ο λαός τον πολεμικό λογαριασμό.

• Δεν θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτατος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663 ευρώ.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο, άνεργο βιοπαλαιστή να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας. Για να γίνει η πανελλαδική πανεργατική απεργία ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ