ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

Ο βουλευτής συναντήθηκε με το δ.σ. της συντεχνίας  

«Με ικανοποίηση άκουσα από τους Λαρισαίους αρτοποιούς, ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης και κατ΄ επέκτασιν της ακρίβειας, προσέφεραν ανακούφιση στον κλάδο, αναφορικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής, που καλούνται να καλύψουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, στέκεται δίπλα στη μικρομεσαία επιχείρηση και ιδιαίτερα τα αρτοποιεία της γειτονιάς και θα συνεχίσει να το κάνει όσο διαρκεί η κρίση. Σε τούτες τις δύσκολες ώρες πορευόμαστε όλοι μαζί, με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και πατριωτικό καθήκον».

Αυτά δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Γκούλιο, τον γραμματέα Γιώργο Ζάμπουρα και τον πρ. πρόεδρο Φαίδωνα Ζάμπουρα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε διεξοδικά με την τοπική Διοίκηση, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον  δυναμικό και κρίσιμο για την εθνική οικονομία κλάδο των αρτοποιών, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Λαρισαίο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας κ. Μιχάλη Μούσιο.

Οι αρτοποιοί εστίασαν στην επιβάρυνση του κόστους παραγωγής των προϊόντων αρτοποιίας, με τη συνεχή αύξηση των αλεύρων και γενικώς των πρώτων υλών, αλλά και τις αυξήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων.

Αναφέρθηκαν, ακόμη, στο βασικό αίτημα του κλάδου τους, που είναι η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα άρτου και αρτοσκευασμάτων, και η υπαγωγή τους στην κλίμακα 6% από 13% που είναι σήμερα, προκειμένου να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις τους και να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

Τα μέτρα στήριξης

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση για όλες τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις διπλασιάζει την κρατική επιδότηση στο ρεύμα και από 65 ευρώ  η μεγαβατώρα (1000 kw), θα επιδοτείται εφεξής με 135 ευρώ.

Ειδικά δε για τα αρτοποιεία, η επιχορήγηση ανά μεγαβατώρα θα είναι πλέον 100 Ευρώ, ενώ θα επιδοτηθούν  230 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αναδρομικά για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα η επιδότηση να αγγίζει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παρόμοια επιδότηση εξαγγέλθηκε  και για τους λογαριασμούς  Φυσικού Αερίου σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων, ανερχόμενη σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ